AcasăNewsAntițigănismul te aruncă după gratii

Antițigănismul te aruncă după gratii

Aderarea la o organizație antițigănistă, pedepsită cu 10 ani de închisoare

Deputații minorităților, UDMR, PSD și USR vor să ne impună, sub amenințarea cu închisoarea, dragostea pentru țigani. Astfel, potrivit unui proiect de lege, orice manifestare antițigănistă va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită ca atare.

Aderarea la o organizație antițigănistă pedepsită cu 10 ani de închisoare

Proverbele de genul ”Ai văzut cuc să clocească și țigan să muncească” sau ”Țiganul când s-a văzut împărat, întâi pe ta-su l-a spânzurat” vor fi interzise cu desăvârșire în spațiul public și nu numai. Potrivit unui proiect de lege care condamnă antițigănismul, orice manifestare de respingere sau ură împotriva țiganilor va fi pedepsită cu închisoarea. ”Antițigănismul este definit ca formă specifică de rasism împotriva romilor și reprezintă ostilitatea, prejudecata sau rasismul direcționate către romi. Antițigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură. Antițigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci și la ceea ce se face și la ce nu se face. Antițigănismul este și percepția referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora și manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor, ori a proprietăților acestora, împotriva instituțiilor/ONG-urilor, comunităților rome sau lăcașurilor de cult și a tradițiilor acestora, inclusiv al limbii romani”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Cinci ani de închisoare

Una din întrebările care se nasc din acest proiect de lege controversat este cum și cine va decide dacă un român a avut o atitudine ostilă față de un țigan. Vor putea face țiganii plângeri penale pe bandă rulantă împotriva românilor care nu le zâmbesc atunci când îi văd sau cum? Sau ideea a fost doar să se interzică ura sau repulsia față de niște oameni care nu fac decât să sfideze și să se așeze, în mod deliberat în afara normelor și regulilor societății? Căci potrivit proiectului de lege, antițigănism înseamnă cam orice legat de acest subiect, de la ”promovarea unei acuzații mincinoase, dezumanizante, ce demonizează romii, a unor afirmații stereotipe despre romi, sau despre așa-zisa putere exercitată colectiv de romi, acuzarea romilor, prin generalizare, că ar fi responsabili pentru fapte reale sau imaginare comise de un singur rom sau de un grup, aplicarea de standarde duble asupra romilor, până la solicitarea ca acesta să aibă o conduită ce nu este așteptată sau solicitată a se manifesta din partea oricărei alte națiuni democratice”. Astfel, fapta persoanei de a promova în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigănioste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi, iar distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.689 afisari

12 COMENTARII

  1. Nu si daca ai las in acelasi loc cu tiganii care au omorat un politist. Sau cu cei ce fura romance. Sau cu cei ce trimit copii la cersit. Sau cu cei care fura din case. Tiganul ramane tigan ca si cioara o vopsesti dar dupa ploaie…Ca si cel ce a omorat un handbalist. El era blond in sine era tigan.

  2. Asa i-ati pupat in cur si pe jidani, jigodiilor de nu ne mai vindecam. Sa pupati voi vot. De la cur la bot…
    Da n-a face debili o lege romaneasca. Uite debili sa ataseze Basarabia la Romania . Sau sa repatrieze tezaurul. Sau prosperitatea romaneasca din granarul europei. Or cum sa taxam multinationalele si bancile de profit, impozit care sa dea tichete de masa romanilor, etc, nu. Doar ne instraineaza javrele.

  3. Labagiior, curve, puturosi securisti si sinecuristi-trea sa faceti o lege antiprostitutie de blocarea celor ce fura fete si le duc la cele 70% din recolta de romance europene, prima. Ca la televizor nu da romani ca omoara tigani ci da prostanacilor tigani ce ucid romance si le duc la organe sau produs…

  4. Deci acolo in satele in care le da foc la romani sa impuneti voi legea asta. Ca acolo o sa va umple satenii gura de vot asemeni.

  5. da , o lege pentru antiromanism pentru intreaga natiune , cand se va da ? si dovada ca clanurile interlope vor fi anihilate .

  6. Nu mai zice, fă, proasto, romi, în pooola mea! Țigani și gata. Voi, presa și media le-ați dat nas, împreună cu jegurile de așa-ziși români care le ascultă borâturile de le zice manele. De-aia și-au luat-o-n cap, când, de fapt, ar trebui s-o ia, bine de tot, în gură.

  7. AM AUZIT CA SE PROPUNE SCHIMBAREA NUMEOLUI OPRERI DE ARTA TIGANIADA A MARELUI SCRIITOR IOAN BUDAI DELEANU IN ROMMANIADA. E ADEVARAT? DE CE IN TOATE STATELE LUMII LI SE SPUNE TIGANI SI DOAR IN ROMANIA LI SE ZICE RROMI HA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger