AcasăNewsAntifrauda se dizolva!

Antifrauda se dizolva!

Inspectorii raman fara sporul de suprasolictare psihica

Dezvaluirile „National” cu privire la „dizolvarea” Directiei Antifrauda in cursul acestui an se confirma pe zi ce trece. Astfel ca, dupa ce deja de cateva luni de zile, la conducerea operativa a institutiei nu se mai afla practic nimeni, dupa ce fostii sefi au fost „ejectati” din sistem sau au preferat sa se retraga la alte structuri, acum s-a dat semnalul si pentru restul angajatilor sa spele putina cat mai au timp.

Inspectorii raman fara sporul de suprasolictare psihica

Drept urmare, in urma unui ordin al noului presedinte al ANAF-ului, angajatilor de la Directia Antifrauda le-au fost reduse sporurile de risc si cel de suprasolicitare psihica de la 25 la suta din salariul brut, cum era pana acum, la doar cinci procente. Ceea ce inseamna ca inspectorii de la Antifrauda vor primi  practic salarii cu mult mai mici, acestia fiind astfel invitati sa plece de unii singuri, ca sa nu fie prea „galagioasa” operatiunea de „dizolvare” a structurii, pana la sfarsitul acestui an…

Le cad dosarele

Dupa isteria impotriva evaziunii in care, de departe, Directia Antifrauda a recurs la cele mai halucinante excese de zel, dosarele intocmite pe plangerile inspectorilor de aici cad acum unul dupa altul. Ce-i drept, in ultima vreme, atat ofiterii de politie din cadrul strcuturilor de investigare a criminalitatii economice, dar si procurorii de la diverse Parchete nici macar nu mai baga in seama sesizarile Antifraudei, pe care le claseaza instant, satui fiind de „gogosile” cu prejudicii „estimate” la sume exorbitante, dar care nu au niciun echivalent in realitate. Asa ca, inclusiv in sistem, „asaltul”  Antifraudei asupra micilor intreprinzatori este considerat deja un fiasco de proprotii, inclusv alte institutii din cadrul sistemului judiciar refuzand sa mai colaboreze cu inspectorii care faceau raiduri cu masinile si girofarurile din dotare, mai ceva decat pompierii, SMURD-ul  si trupele de interventie ale  Politiei si Jandarmeriei la un loc.

„Bomboana” pe coliva

Desi pretextul oficial pentru atingerea inspectorilor la buzunare este marirea incasarilor la buget si reducerea cheltuielilor, sursele noastre sustin ca oamenii cu capul pe umeri din sistemul fiscal au ramas „perplecsi” de ultima „boroboata” pe care Antifrauda a bifat-o drept o ampla operatiune de combatere a marii evaziuni. Astfel ca, tocmai de 1 Martie, au descins la florariile de cartier unde se vindeau zambile, ghiocei si martisoare, trecand la confiscarea marfii. Desigur ca si floraresele trebuie sa plateasca impozite, dar organizarea unor astfel de raiduri tocmai in ziua de Martisor nu pare sa fi fost totusi o idee prea buna pentru imaginea si asa atat de sifonata a unei structuri care se indreapta incet, dar sigur, spre dizolutie…

author avatar
Catalin Tache
4.312 afisari

22 COMENTARII

  1. Zilnic, dar zilnic, ANAF control si antifrauda vine cu jeep-uri cu girofar in piata 1 mai. Din cate tarabe sunt, mai sunt active vreo 8. Oamenii nu mai fac fata chiriilor aberante. Clienti nu mai sunt pentru ca oamenii nu mai au bani. Au ramas corporatistii care cumpara de alti corporatisti – magazinele mari, care spala banii afara. Ei nu platesc taxe in Romania. Au reusit sa puna economia pe butuci, anaf este atat de re*dus m*intal ca nu isi da seama ca nu mai are de unde sa isi ia salariile abe*rante daca distruge initiativa privata cu abe*ratii legislative, cum este codul fiscal adus de mikimouse. Orice tara supravietuieste din initiativa privata. Inf*ractori angajati anaf sa jecmaneasca oamenii.

  2. Anaful daca vrea sa reduca drastic cheltuielile cu personalul sa faca bine si sa taie urgent cheltuielile cu depasarea si cazarea pentru inspectorii generali adjuncti antifrauda si a a unor inspectori sefi antifrauda din fiecare regionala. Toti beneficiaza de niste facilitati care costa statul roman. O cazare pentru un inspector general adjunct se deconteaza la echivalentul a 2000 lei pe luna si una pentru un inspector sef antifrauda la valoarea de 1000 lei pe luna. Cota de carburant pentru un inspector general antifrauda este echivalentul a 10 cote per masina de inspector de executie, adica 4000 lei. RUSINOS! Asta pentru a face naveta privilegiatii care merg in teritoriu ca-n vacanta ca sa incaseze salarii de 10000 lei net, respectiv 8000 lei net. Cam asta-i situatia acolo. Si asta calculat cu + / – ceva infim la 8 regionale.

  3. Ce pretentii aveti la o institutie condusa de neprofesionisti? La sfarsitul anului trecut au inlaturat din conducere pe toti profesionistii si au numit tot felul de persoane fara pic de experienta si expertiza in domeniu. Uite si de asta stau prost la incasari. Cum dracu sa atraga resurse financiare la buget daca astia noii nu inteleg fenomenul? Antifrauda a fost si este terminata din interior de acesti neaveniti. Si povestea merge mai departe rapid si sigur.

  4. Adevarul e ca astia de la antifrauda au o conducere care e slaba tare.Nu sunt profesionisti.Nu am vazut nici un fel de pozitie la ce se intampla zilele astea.Sunt pusi la zid si nimeni din conducere nu are nici o reactie.Ce sa mai inteleaga inspectorul de rand?Ii si vad cum isi fac fel de fel de scenarii cu ce va fi mai departe cu ei.Ce a fost si ce a ajuns departamentul asta?Anul asta nu am vazut nici un fel de bilant pentru anul trecut. Lipsa totala de comunicare.Si pe site si pe FB si peste tot.Dormiti omuletilor ca dormiti pe bani si e confortabil.
    Iar distrugeti destine!Si pe ale subordonatilor vostri si pe ale mediului de afaceri.

  5. Foarte bun articolul. Felicitari jurnalistului. Se pare ca asta e trendul. Cert este ca ieri s-a cam cantat prohodul si nimeni de la antifrauda nu a zis nimic. Toti conducatorii stau ascunsi si incearca sa-si salveze pielea. Executantii is speriati si timorati. Acum se vede cine ii conduce. Cine ii reprezinta. Niste fricosi si niste oameni care nu-si asuma nimic. Ce a fost si ce a ajuns antifrauda?!?!?!

  6. Daca si numai daca structura asta avea profesionisti in randurile ei mai avea o sansa. Asa se vad roadele bataii de joc a unora. Cum sa mearga bine cand au pus preponderent sefi din zona politicului sau a unor medii de afaceri care au avut interesul lor. Unde putea ajunge antifrauda daca nu au fost lasati profesionistii sa faca treaba ca la carte. Era de asteptat ca se va ajunge aici. Vinovatii sunt toti cei ce au condus dezastros si cu ambitie prosteasca aceasta structura a statului. Ar trebui sa-si dea demisia in bloc si sa lase pe cei buni cu adevarat sa redreseze barca care se scufunda. Asta daca mai permite timpul si situatia.

  7. Daca mai reuseste si planul lui Dragnea de a scoate din ANAF securistii „importati” de la SRI , atunci chiar ca le-a pus capac !

    • Bai Florinel lasa comentariile. Fii atent la tiruri! A inceput sa te afecteze soarele de sud din frontiera? Las-o moale ca parca vad ca te lipesti de-o prelungire.

  8. Solutia nu este sa fie reduse veniturile. Daca intr-adevar nu au fost rezultate bune schimbati decidentii de sus pana jos. Pe toti. Puneti oameni competenti si vedeti daca aceeasi inspectori nu sunt cumva mai valorosi sub alta comanda. Am impresia ca acolo la ei viziunea profesionala e deficitara. Imi e greu sa cred ca printre ei nu sunt si specialisti. Asa vad eu solutia. Trebuie curaj, decizie asumata si buna intentie. Hai ca se mai poate!

  9. IN ROMANIA PRIN LEGIFERARE S-A INTRONAT BANDITISMUL SI HOTIA. STATUL CA ENTITATE, IDENTITATE SAU SUVERANITATE NU MAI EXISTA , NICI INTERESUL NATIONAL . EXISTA DOAR INTERESUL BANDITILOR SI AL MAFIOTILOR CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989. ROMANIA ESTE INTR-O FAZA AVANSATA DE DESCOMPUNERE . CE N-AU REUSIT STRAINII IN MII DE ANI PRIN RAZBOAIE SI LUPTE AU REUSIT RECHINI TRADATORII DE NEAM PRIN TRUFIE SI LACOMIE IN 27 DE ANI.

  10. Se pare ca intre timp de atunci si pana azi actorii principali din articolul de pe voxpublica au promovat. Ce putem intelege din asta? Chiar nimeni nu vede si nu observa la ce se intampla? Vai de mama lor de inspectori! La ce sefi au nu ma mai mira nimic. Degeaba se cauta solutii de genul celor luate daca factorul uman e problematic la ei. Se impun epurari masive. Sa inceapa curatenia de primavara!

  11. Se pare ca aceasta structura a deranjat pe foarte multi, in special pe evazionisti. Pana la infiintarea Antifraudei nimeni nu auzise de „ANAF”. De ce nu vorbeste nimeni de incasarile la buget inainte de infiintare si dupa? De ce nu spune nimeni ca incasarile de taxe si impozite le face o alta structura din ANAF, respectiv Directiile de Finante Publice Judetene. Directia Antifrauda se ocupa de fraudele fiscale, nu de colectarea impozitelor si taxelor. Doar indirect prin activitatea ei duce la cresterea incasarilor. Desfiintarea acestei structuri va duce la infiintarea alteia in care vor avea acces doar acolitii clasei politice actuale.

    • Nu este cinstit ca neancasarile la buget sa fie puse in seama Directiei Antifrauda, iar Directiile de Finante Publice sa doarma in continuare.
      Masurile luate de guvern sunt principalele cauze ale scaderii economice.

  12. Azi s-a stabilit ca vor fi schimbati toti sefii. Urmeaza sa se emita noi ordine de numire pentru alte persoane din interior. Se pare ca nimeni din vechea garnitura nu va fi ocolit de schimbari. Institutia trebuie sa mearga mai departe!

    • Confirm si eu. Dar am o completare. Oameni din vechea garnitura in sensul ca sunt vizati cei ce au pozitii de conducere in prezent. Ca la ei sunt 2 categorii: sefi de la inceputuri si sefi de 2 luni si ceva. Toti fac un pas in spate. E de vazut daca vor face unul mic sau unul mare! Oricum ar fi daca se va realiza va fi bine pentru antifrauda si anaf, in general. Foarte multi de acolo au pe cap o palarie prea mare pentru ei.

  13. Curatati-o de lepre si veti avea realizari. Asta e solutia. Multi si-au facut loc pe la ei si aveau treaba prin alte parti. Era de asteptat sa se ajunga aici. Ce era previzibil s-a intamplat.

  14. Vor fi in curand niste modificari interesante in modul lor de organizare. Va fi altceva decat pana acum. Vor fi si inspectori dezavantajati de noua ordine. Urmeaza o perioada de vanzoleala maxima. Agitatia de acum e nimic pe langa ce va urma. Institutia acum e in letargie din punct de vedere al activitatii. Vin curand decidenti adevarati care vor porni motoarele si o vor tura la maxima capacitate. Planul e facut si oamenii cheie ce vor prelua fraiele sunt pregatiti.

  15. Anaful criminalul economiei romanesti va urma o criza economică pt ca anaful face multe abuzuri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger