AcasăNewsAntena 3 solicita infirmarea ordonantei de urmarire penala

Antena 3 solicita infirmarea ordonantei de urmarire penala

Antena 3 a depus luni o plangere impotriva Ordonantei de extindere a cercetarilor si incepere a urmarii penale din data de 24.07.2013, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitie – Directia Naționala Anticoruptie. Infirmarea este motivata de incalcarea, prin aceasta ordonanta, a mai multor dispozitii ale Codului de Procedura Penala.

Materialele difuzate de catre Antena3, cu privire la ancheta „Mita in fotbal”, erau cunoscute procurorilor inca din luna mai, la data inceperii urmaririi penale asupra lui Sorin Alexandrescu. Prin urmare, in timpul efectuarii investigatiei nu au reiesit date noi referitoare la savarsirea vreunei fapte penale de catre Antena 3 care sa justifice extinderea cercetarilor. Daca, la momentul inceperii urmarii penale impotriva lui Sorin Alexandrescu, procurorul nu a apreciat ca sunt intrunite conditiile inceperii urmaririi penale impotriva Antenei 3, nu exista niciun temei ca ulterior, ii baza aceluiasi material probator, sa se dispuna extinderea cercetarilor de aceasta natura.

Mai mult, simpla difuzare a unor spoturi publicitare nu poate reprezenta elementul constitutiv al unei infractiuni de santaj, Antena 3 neavand obligatia de a verifica continutul spotului publicitar si neavand posibilitatea de a interveni asupra acestuia. Singura acuzatie adusa Antenei 3 este difuzarea acestui spot publicitar.

Antena3 solicita astfel infirmarea Ordonantei emisa in 24.07.2013, ca fiind neintemeiata si fara sustinere in realitatea obiectiva.

author avatar
eNational
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger