AcasăNewsANRSC a decis suspendarea imediată a licenței Iridex pentru operarea depozitului de...

ANRSC a decis suspendarea imediată a licenței Iridex pentru operarea depozitului de deșeuri de la Chiajna

Veste bună din partea ANRSC pentru locuitorii din zona de nord a Capitalei și cei din sectorul 1 al Bucureștiului care au protestat si au luptat ani de zile pentru închiderea gropii Iridex și pentru asigurarea unui “Aer Curat, Bun de Respirat “ în Capitală și în zonele limitrofe.

 

Vestea este bună și pentru primarul sectorului 1, Dan Tudorache care declara că: “ Doresc să-i asigur pe cetățenii sectorului 1 că au în continuare, în mine și în echipa mea un aliat în lupta lor împotriva otrăvirii aerului Bucureștiului de către Groapa de Gunoi Iridex .“

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) este o instituție publică de interes național din România care are ca scop monitorizarea și reglementarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilitate publică aflate în atribuțiile sale.

 

Astfel, odată cu ajungerea la termen în data de 21.04.2020 a contractului nr. 955 din data de 11.03.1999 încheiat între Iridex și Municipalitate, această autoritate a anunțat suspendarea imediată a licenței ANRSC clasa I nr. 3864/06.10.2016, care dădea posibilitatea Iridex să opereze depozitul de deșeuri Chiajna.

 

Fără existența unui contract valabil de delegare încheiat cu municipalitatea Bucureștiului și fără licență de operare emisă de ANRSC, Iridex încalcă flagrant legea dacă continua să mai desfășoare activități în cadrul depozitului de deșeuri de la Chiajna.

Răspunsul este clar și echivoc și pentru cei peste 100 000 de cetățeni din sectorul 1 și din zona de nord a capitalei care au semnat pentru închiderea gropii de gunoi Iridex de la Chiajna care otrăvește aerul Bucureștiului.

 

Ilegalități vor comite și operatorii de salubritate și primăriile de sector care vor continua să dirijeze deșeurile spre un depozit care nu deține un contract de delegare valabil încheiat cu Municipalitatea Bucureștiului, a declarat în presă zilele trecute și Magdalena Iuga, director Direcția de Utilități Publice din cadrul Primăriei Municipiului București.

Vă comunicăm ca operatorul NU mai are recunoscut prin licență, începând cu data de 22.03.2020, dreptul de a presta activitatea de administrare a depozitului de deșeuri municipale amplasat pe terenul intravilan aparținând Comunei Chiajna și înregistrat cu adresă poștală în sectorul 1 al Municipiului București,  

În fapt S.C. Iridex Grup Import Export S.R.L. nu deține, în prezent, licență de operare pentru administrarea acestui depozit și nici nu a depus la A.N.R.S.C. vreun act adițional de prelungire a duratei Contractului nr. 955/11.03.1999, în vederea prelungirii valabilității licenței”, arată președintele ANRSC domnul Ionel Tescaru.

În concluzie, S.C. Iridex Grup Import Export S.R.L. nu mai are dreptul recunoscut prin licență, începând cu data de 22.03.2020, de a administra depozitul de deșeuri de la Chiajna. 

Menționăm că, dreptul de a presta serviciul, respectiv calitatea de operator, se obține de către prestator prin contractul de delegare, iar prin Licența A.N.R.S.C. recunoaște acest drept, respectiv că contractul este legal încheiat, în conformitate cu prevederile art. 40 lit. b) din Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată cu modificările și completările ulterioare, în continuare Legea nr. 51/2006” mai arată președintele ANRSC domnul Ionel Tescaru, care dorește să se respecte legalitatea în cadrul serviciilor comunitare de utilitate publică. Acesta mai arată că responsabilitatea de control privind realizarea activității de depozitare la depozitul de deșeuri Chiajna realizată de Iridex revine autorității publice, respectiv Primăriei Capitalei care are obligații legale esențiale în acest sens.

 

Art. 348 din Noul Cod Penal referitor la “exercitarea fără drept a unei activități și infracțiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activități reglementate de lege“ arată gravitatea acestei infracțiuni și consecințele penale mai cu seamă atunci când vorbim de servicii comunitare de utilitate publică.

 

 

author avatar
Andrei Coman
2.339 afisari

3 COMENTARII

  1. Câte solicitări a făcut primarul către Garda de Mediu! Și cât ignore i-au dat… Este o mare victorie asta împotriva mafiei gunoaielor!

  2. Primarul de 1 a fost singurul care a dus o luptă deschisă cu Iridex, pentru închiderea gropii de gunoi. Dar intre timp ne-a otrăvit compania asta ani de zile.

  3. Unde a luptat si mai ales cu cine? Nu cumva cu guvernul
    psd? El fiind extraterestru independent…nu psd-ist mafiot… Daca va place asa mult de el luati-l acasa si lasati pe cineva care chiar vrea sa faca ordine si curatenie – uite, precum g.firea o alta vesnic luptatoare (care din caza numeroaselor lupte nu a mai avut timp si bani sa faca si ceva pt oras)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger