AcasăNewsANRE a dat undă verde: când începe producţia de gaze naturale din...

ANRE a dat undă verde: când începe producţia de gaze naturale din Marea Neagră

ANRE a acordat miercuri, 15 iunie, licența firmelor Black Sea Oil & Gas, Gaz Plus Dacia și Petro Ventures Resources pentru operarea conductelor de alimentare din amonte aferente activității de producție a gazelor naturale în perimetrele Pelican și Midia din Marea Neagră.

În contextul sancţiunilor impuse Rusiei, gazele naturale extrase din Marea Neagră care urmează să intre în sistemul naţional de transport reprezintă şansa României de a deveni independentă energetic.

Producţia, în a doua jumătate a lui iunie

Conform unui comunicat al ANRE, începerea producţiei de gaze naturale din Proiectul „Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) – Conductă de alimentare din amonte – Segment terestru” este programată pentru a doua jumătate a lunii iunie 2022. Capacitatea de producţie estimată a proiectului va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

„Titularului acordului de concesiune pentru Explorare, Dezvoltare şi Exploatare Petrolieră în perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, suprafaţă contractuală B, format din operatorii economici Black Sea Oil & Gas SA, Gaz Plus Dacia SRL şi Petro Ventures Resoures SRL„, mai este precizat în comunicatul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

author avatar
Andrei Ștefan