AcasăNewsANR cotizeaza anual sute de mii de euro unei firme din comuna...

ANR cotizeaza anual sute de mii de euro unei firme din comuna Valul lui Traian

Institutia din subordinea Ministerului Transporturilor si-a facut un obicei din a cumpara ambarcatiuni de la firma Electroscoica Mar SRL

Ca sa nu mai ramana repetenta si anul acesta la capitolul profit, mam’ mare ANR a oferit firmei Electroscoica Mar SRL din Constanta un nou contract. Nu ca in 2008, de 500.000 de euro, nici ca anul trecut, de 478.000 de euro, ci…de criza, de doar 230.000, pentru doua barcute cu care sa se dea angajatii de la Mehedinti.

Institutia din subordinea Ministerului Transporturilor si-a facut un obicei din a cumpara ambarcatiuni de la firma Electroscoica Mar SRL

Luna mai a fost cu noroc pentru firma constanteana Electroscoica Mar SRL. A fost pe faza cand Autoritatea Navala Romana a lansat anuntul de achizitie a doua salupe din aluminiu si s-a inscris rapid, fiind, de altfel, singura societate comerciala care s-a aratat interesata de niste bani publici.

Barcutele sunt realizate intr-un „santier naval” incropit in comuna Valu lui Traian

Dupa o negociere directa, ANR a ajuns la concluzia ca firma Electroscoica are cea mai avantajoasa oferta, asa ca i-a oferit acesteia contractul de 230.000 de euro, pentru a furniza doua salupe pentru inspectiile si controalele ce vor fi efectuate la Drobeta-Turnu Severin.

Asa arata interiorul salupelor cu care merg in inspectie angajatii ANR

Reporterii „National” au descoperit insa ca acesta nu este primul contract pe care pune mana firma care are sediul in Valul lui Traian si ca, anual, aceasta mananca cel putin jumatate de milion de euro din bani publici.

Pentru ca firma se afla la aproape zece kilometri de mare, meseriasii probeaza salupele intr-un bazin cu apa

Astfel, in 2008, Electroscoica Mar a vandut barcute de 500.000 de euro Autoritatii Navale Romane, iar un an mai tarziu a incheiat cateva contracte mai „subtiri”. In 2010, norocoasa firma a mai luat 459.000 de euro de la ANR, iar anul trecut a livrat ambarcatiuni de 478.000 de euro aceleiasi institutii, semn ca partenerii de afaceri au inceput sa prinda incredere unul in celalalt si ca tranzactiile pe bani publici au fost avantajoase pentru toti cei implicati.

author avatar
Narcis Voica
1.318 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai de unde sa-si cumpere directorul brânză ditamai merecedesul ml de serviciu? Ca tot n-a dat Boc voie sa se achiziționare mașini in mandatul lui. Legile sunt doar pentru prosti in aceasta tara in care portocaliul s-a transformat in cacaniu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger