AcasăNewsANPC închide cafenelele din Bucureşti. Au dat şi amenzi de 120.000 lei

ANPC închide cafenelele din Bucureşti. Au dat şi amenzi de 120.000 lei

mancarea otet

ANPC a verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care își desfășoară activitatea în zona comercială Piața Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista).

În urma verificărilor, au fost emise amenzi, avertismente și a fost oprită temporar activitatea în cinci locații.

Au dat amenzi de 120.000 lei

În urma acțiunilor de control au fost aplicate amenzi contraventionale în valoare totală de 120.000 de lei, 6 avertismente și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 operatori economici.

Printre abaterile constatate s-au numărat utilizarea la preparare a unor produse expirate, folosirea unor materii prime și produse finite congelate și refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare și folosirea de agregate frigorifice neigienizate.

Bucătăriile stăteau să cadă

S-a mai constatat existența peretilor cu plăci de faianță crăpate sau lipsă, a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf și grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurități.

Totodată, inspectorii susțin că au fost expuse spre vânzare către consumatorul final preparate care nu au menționat faptul ca provin din produs congelat.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

4 COMENTARII

  1. Cand se inchid si mizeriile din centrul vechi Lipscani zona cea mai infecta

  2. Ar fi bine să verifice și shaormeriile, mai ales cele din Constanta, zona TIC-TAC și nu numai…clienților li se oferă mai mulți cartofi prăjiți și multă maioneză și sos, în loc de carne și verdeață… !!!

  3. se verifica si la OMV ?
    Si acolo sunt produse congelate…
    Iar snitelul pare bun …Comparati cu cel de la Viena…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger