AcasăNewsANP nu mai face fata condamnarilor. Vrea 18 milioane de euro pentru...

ANP nu mai face fata condamnarilor. Vrea 18 milioane de euro pentru Penitenciarul Pantelimon!

Pe langa Rahova si Jilava, bucurestenii s-ar putea alege, in curand, cu un nou penitenciar.

Administratia Nationala a Penitenciarelor are in proiect lansarea unui nou penitenciar, Penitenciarul Pantelimon, insa Claudiu Bejan, seful ANP, sustine ca institutia mai are nevoie de aproximativ 18 milioane de euro pentru a putea da in folosinta penitenciarul respectiv.

Penitenciarul Pantelimon ar urma sa fie folosit in special pentru incarcerarea bugetarilor condamnati pentru fapte de coruptie, dar si pentru incarcerarea celor care comit infractiuni economice.

Pana atunci, Claudiu Bejan recunoaste ca „ne confruntam cu un deficit de aproximativ 11.000 – 11.500 de locuri de cazare”. De asemenea, seful ANP sustine ca pana acum nu s-au facut investitii in sistem si ca Romania ar avea nevoie de peste un miliard de euro pentru ca penitenciarele sa fie aduse la standarde europene.

Iesirea la rampa a lui Claudiu Bejan a intervenit in conditiile in care ultimele cifre arata ca, doar in 2015, patru fosti ministri au fost condamnati la inchisoare pentru fapte de coruptie, iar un alt fost ministru a fost incercerat preventiv.

Mai mult, statisticile arata ca nu mai putin de 37 de ministri postdecembristi au fost condamnati la inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger