AcasăNewsANP explica de ce Monica Iacob Ridzi a ajuns de la Cluj...

ANP explica de ce Monica Iacob Ridzi a ajuns de la Cluj la Jilava in 30 de ore

(foto: bzi.ro)

Condamnata la cinci ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu, Monica Iacob Ridzi trece prin momente extrem de dificile.

(foto: bzi.ro)

Fost ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi a fost incarcerata la Penitenciarul Gherla, Sectia Exterioara Cluj. Totusi, medicul Monicai Iacob Ridzi a prezentat mai multe dovezi conform carora aceasta este grav bolnava, astfel ca reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au decis sa o transfere la Bucuresti, la Penitenciarul Spital Jilava, pentru un control amanuntit.

Transferul de la Cluj la Bucuresti a durat nu mai putin de 30 de ore, spre disperarea unora din anturajul Monicai Iacob Ridzi. Imediat dupa ce a ajuns in Capitala, fostul ministru al Tineretului si Sportului a postat pe blogul personal un mesaj prin care ataca dur conditiile din penitenciare si pe reprezentantii ministerului Justitiei.

Raspunsul celor de la ANP a venit prompt. Acestia sustin ca transferul a durat 30 de ore pentru ca Monica Iacob Ridzi a innoptat intre 2 si 3 martie la un penitenciar aflat pe traseu, iar pe 3 martie s-au efectuat nu mai putin de cinci opriri pentru diferite controale si pentru ca cei implicati in transport sa aiba acces la grup sanitar, apa potabila si miscare in aer liber.

„Referitor la cazul Monicai Iacob Ridzi, conducerea ANP ment›ioneaza caƒ, la recomandarea formulataƒ de medicul unitat›ii de detent›ie, det›inuta in cauza a fost transferata la un penitenciar spital, pentru evaluare medicalaƒ de specialitate. Aceasta a plecat de la Sect›ia Exterioaraƒ Cluj, luni, 02.03.2015 si a fost cazata la un penitenciar aflat pe traseu, in cursul aceleiasi zile, dupaƒ aproximativ 3 ore si 30 de minute. In dimineata zilei de 03.03.2015, det›inuta a plecat spre unitatea de destinat›ie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultataƒ la cabinetul medical al unitat›ii inainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apa potabila si miscare in aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de saƒnaƒtate a detinutei, aceasta a fost prezentataƒ la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu. ANP precizeaza ca durata transferului se justificaƒ si prin faptul caƒ sunt tranzitate mai multe unitat›i de detent›ie in cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate, cu scopul de a se asigura prezentarea in fata organelor judiciare, internarea/ externarea in/din penitenciarele spital, executarea pedepsei in funct›ie de regim, etc.”, este mesajul transmis de reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

author avatar
Cristi Ionita
452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger