AcasăNewsAnonymous ataca Arabia Saudita

Anonymous ataca Arabia Saudita

Hackerii afirma ca autoritatile saudite trebuie pedepsite dupa ce Mohammed al-Nimr a fost condamnat la moarte prin decapitare

Cunoscuta grupare de hackeri a lansat un atac impotriva site-urilor guvernamentale saudite ca raspuns la mentinerea pedepsei cu moartea pentru Mohamed al-Nimr (21 de ani), acuzat de activitati antiguvernamentale. Mohamed poate fi decapitat in orice moment.

Hackerii afirma ca autoritatile saudite trebuie pedepsite dupa ce Mohammed al-Nimr a fost condamnat la moarte prin decapitare

La inceputul lunii septembrie, ultimul apel lansat de Mohamed justitiei saudite a fost respins, tanarul urmand sa fie decapitat iar corpul sau sa fie crucificat. ”Vina” lui Mahomed este ca a participat la o manifestatie de protest antiguvernamentala, potrivit autoritatilor, fiind arestat in 2012. „Ali Mohammed al-Nimr este un tanar nevinovat care a fost condamnat la moarte iar noi nu putem ramane indiferenti”, se arata intr-un mesaj adresat de catre Anonymous autoritatilor din Riyad, noteaza Sputnik.

Mohammed al-Nimr

Printre site-urile vizate de atacul hackerilor (in cadrul campaniei #OpNimr) figureaza cele ale ministerelor saudite ale Justitiei, Serviciilor civile, centrului tehnologic saudit pentru sectoarele militare si securitatii (PSATRI), dar si cel al companiei aeriene Saudi Airlines. ”Sute de persoane nevinovate sunt executate in fiecare an de guvernul saudit, care trebuie pedepsit pentru aceste actiuni”, au indicat hackerii in mesaj.

author avatar
Tudor Borcea
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger