AcasăNewsANM: Prognoza meteo pe doua saptamani. Nu am scapat de ploi, vijelii...

ANM: Prognoza meteo pe doua saptamani. Nu am scapat de ploi, vijelii si grindina

Pentru perioada 14-27 iulie, desi vremea continua sa fie frumoasa si calda, meteorologii nu au vesti tocmai bune, sfarsitul de luna anuntandu-se unul ploios, cu vijelii si grindina.

In Banat, in urmatoarele doua saptamani valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada, cu temperaturi maxime, in medie, intre 28 si 31 de grade. Temperaturile minime vor creste usor in primele zile, dupa care se vor mentine relativ stationare. In intervalul 14-19 si 21-25 iulie sansele de ploaie sunt mai ridicate, cand temporar se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.

Pentru Crisana, in prima saptamana meteorologii anunta un regimul termic relativ stationar, cu medii ale maximelor in jurul valorii de 30 de grade si ale minimelor intre 14 si 16 grade. La inceputul saptamanii viitoare temperaturile vor fi in scadere cu aproximativ 2…3 grade, insa de miercuri valorile termice vor creste treptat. Probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata in tot intervalul de prognoza. Atentie in jurul datei de 17 iulie si in intervalul 21-23 iulie, cand se anunta averse, insotite de descarcari electrice, care vor avea si caracter torential.

In Transilvania regimul termic diurn se va mentine apropiat de cel normal in tot intervalul de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 26 si 28 de grade. Valorile medii minime cresc cu aproximativ 2 grade in primele zile ale intervalului, apoi se vor mentine relativ stationare, in jurul a 14 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, insa precipitatii mai insemnate cantitativ se vor inregistra intre 16 si 19 iulie, respectiv in 22 si 23 iulie.

Pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, in Maramures se vor inregistra maxime termice, in medie, de 28…29 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. In intervalul 22 – 25 iulie valorile termice vor marca o scadere usoara, dar vremea se incalzeste din nou spre sfarsitul intervalului. In fiecare dupa-amiaza sunt posibile ploi slabe, de scurta durata, cu o probabilitate mai mare de aparitie in perioada 21 – 26 iulie, cand se vor acumula si cantitati mai importante de apa.

In Moldova, media maximelor termice se mentine aproape neschimbata, in jurul valorii de 28 de grade, pe parcursul celor doua saptamani. Probabilitatea de averse, posibil insemnate cantitativ, va fi mai mare in intervalul 15 – 18 iulie si intre 22 si 24 iulie.

In Dobrogea, intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme normala din punct de vedere termic, cu valori medii maxime de 29 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in aversa, insotite de descarcari electrice, va fi mai mare in perioada 15 – 23 iulie.

In Muntenia, valorile termice se vor mentine ridicate in primele trei zile ale intervalului, apoi vremea se va raci usor, mediile maximelor situandu-se in jurul a 28 de grade. In a doua saptamana de prognoza, temperaturile diurne se vor situa in jurul unor medii de 30…31 de grade, caracterizand o vreme calduroasa. Probabilitatea pentru averse, posibil, mai insemnate cantitativ, va fi mai mare in perioada 15 – 18 iulie si din nou in jurul datei de 22 iulie.

In Oltenia, temperaturile maxime vor creste treptat, astfel, la sfarsitul primei saptamani, vremea va fi calduroasa, cu valori medii in jurul a 30 de grade. In intervalul 22 – 25 iulie, vremea se va raci usor, pana la medii de 28 de grade, apoi va intra intr-un nou proces de incalzire. In fiecare dupa-amiaza sunt posibile averse slabe, dar intre 15 si 18 iulie, respectiv intre 21 si 23 iulie, creste probabilitatea de aparitie a ploilor pe arii extinse si mai importante cantitativ.

Foto: dragosasaftei.ro

author avatar
Alina Costache
838 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger