AcasăNewsANM instituie COD ROSU de viscol in trei judete

ANM instituie COD ROSU de viscol in trei judete

Vești de ultimă oră despre vreme! Ninsori, dar și vânt și polei

Iarna continua sa creeze probleme, in special in trei judete din tara, motiv pentru care meteorologii au anuntat, duminica, instituirea, in premiera pentru Romania, a unui COD ROSU de viscol.

Situatia nu a mai fost intalnita in Romania, cel putin de cand exista sistemul de avertizare prin intermediul „codurilor” de vreme rea. Cele trei judete in care locuitorii vor resimti din plin furia iernii, iar ninsorile si vantul puternic vor da serios de cap locuitorilor sunt Buzau, Braila si Vrancea. Judetele amintite se vor afla sub COD ROSU de VISCOL, incepand de duminica, de la ora 15 si pana la ora 21 a acestei zile. Conform ANM, in judetul Buzau, sudul judetului Vrancea, dar si in jumatatea de nord a judetului Braila se vor semnala „ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero. Viteza vântului la rafala va depasi 70…80 km/h”.

Seful ANM, Ion Sandu, a precizat, duminica, in cadrul intrunirii comandamentului special de iarna, ca in timp ce in Buzau, Braila si Vrancea situatia va fi una deosebit de dificila, duminica, precipitatiile si vantul se vor mai domoli in restul teritoriului, incepand cu ziua de luni. Astfel, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a anuntat ca dupa ora 9 luni dimineata, nu vor mai exista judete sub cod portocaliu, insa Dobrogea si Moldova vor ramane sub cod galben.

Momentan, mai multe judete din tara, dar si Capitala, se afla sub incidenta unui COD PORTOCALIU de viscol. Este vorba de localitatile situate Muntenia si Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si zona Carpatilor de Curbura. ANM a anuntat ca vantul va sufla cu putere, rafalele depasind 70-80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea in trafic. De asemenea, a fost instituit un COD GALBEN, valabil pana duminica la ora 22, pentru Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si jumatatea nordica a Moldovei, informand ca vantul va sufla cu 45-50 km/h.

677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger