AcasăNewsANM: CODUL GALBEN de PLOI si VIJELII, prelungit pentru majoritatea regiunilor tarii

ANM: CODUL GALBEN de PLOI si VIJELII, prelungit pentru majoritatea regiunilor tarii

Precipitatiile si vantul puternic nu se lasa duse prea usor. Meteorologii au prelungit avertizarea COD GALBEN de ploi si vijelii, valabila pentru mai multe judete din tara. Pana joi seara, 30 de judete se afla sub incidenta atentionarii de vreme rea.

Specialistii Administratiie Nationale de Meteorologie (ANM) au anuntat ca precedenta avertizare COD GALBEN, care ar fi trebuit sa expire miercuri seara, va fi prelungita pana joi, la orele 23. Reprezentantii ANM au anuntat ca, de miercuri noapte si pana joi seara, in localitatile din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, dar si din estul si sudul Transilvaniei se vor semnala ploi torentiale insemnate (local, cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp, iar izolat vor fi 50 l/mp), cu caderi de grindina si descarcari electrice. Totodata, vantul va avea intensificari, meteorologii prognozand ca rafalele pot capata aspect de vijelie.

Desi avertizarea vizeaza cu precadere cele cinci regiuni, specialistii ANM informeaza ca astfel de fenomene sunt posibile si in restul teritoiului, insa pe arii mai restranse.

Sursa foto: stiri.botosani.ro

456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger