AcasăNewsANM: COD GALBEN de ploi si vijelii, pana vineri. AFLA judetele vizate!

ANM: COD GALBEN de ploi si vijelii, pana vineri. AFLA judetele vizate!

(foto: meteoromania. ro)

Meteorologii au emis, marti dimineata, doua avertizari COD GALBEN de ploi in averse, descarcari electrice si vijelii. Acestea sunt valabile de miercuri dupa-amiaza pana joi dimineata, iar cealalta de joi dimineata pana vineri la pranz, si vizeaza mai multe judete din tara.

(foto: meteoromania. ro)

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari cod galben de averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina. Astfel, specialistii ANM informeaza ca, de miercuri 23 mai, la orele 15, pana joi, 24 mai, la ora 06, sunt anuntate cantitati insemnate de precipitatii, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina in judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Covasna, Harghita, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava si partial in Maramures, Mures, Bistrita-Nasaud, Valcea, Arges, Arad, Bihor, Alba si Salaj.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi acccentuata in toate zonele deluroase si montane si in Moldova, precizeaza specialistii ANM. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Ploile pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

(foto: meteoromania. ro)

De asemenea, meteorologii anunta ca, incepand de joi, ora 6.00, si pana vineri, la orele 12.00, avertizarea COD GALBEN va cuprinde o mare parte din tara. Singurele judete care NU sunt vizate de avertizare sunt Olt, Dolj, Mures, Timis, Salaj si Satu Mare.

Astfel, meteorologii prognozeaza ca, in estul si sud-estul tarii, precum si in toate zonele deluroase si montane, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata. Vor cadea ploi insemnate (cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 60 … 70 l/mp) ce vor avea si caracter torential si se vor semnala descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina.

450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger