AcasăNewsANM. Ce se anunta despre vremea din Capitala, in orele urmatoare

ANM. Ce se anunta despre vremea din Capitala, in orele urmatoare

Pe langa mesajele emise in cursul acestei zile, vizand mai multe zone din tara, meteorologii au ales sa transmita si o prognoza special intocmita pentru Capitala.

Mesajul dinspre Administratia Nationala de Meteorologie a intrat in vigoare in urma cu dar cateva minute, adica la ora 18, si ramane valabil pana in dupa-amiaza zilei urmatoare, mai precis pana la ora 15

In toata aceasta perioada, meteorologii se asteapta sa continua sa cada precipitatii, insa moderate cantitativ. Daca in special luni seara si in noaptea urmatoare acestea pot fi sub forma de lapovita si ploaie – fenomene ce vor favorita aparitia poleiului! – in intervalul urmator isi va face simtita prezenta ninsoarea. Acest ultim mentionat fenomen, specific iernii si nu finalului de martie, se va semnala pana marti la amiaza. Ceea ce inseamna ca pe strazile Capitalei, dar si pe restul locurilor publice se va depune un strat nou de zapata, „ce va totaliza in jur de 7…12 cm, izolat posibil 15 cm”, conform ANM.

(foto: agenda.ro)

De asemenea, nu scapam nici de vant. care va sufla cu pana la 35-40 km/h. La nivel de temperaturi, specialistii de la ANM spun ca „vremea se va mentine deosebit de rece, astfel ca minima termica in dimineata zilei de marti va fi de -3…-2 grade, iar maxima zilei de 0…1 grad. In noaptea de marti spre miercuri (20/21 martie) temperatura minima va fi de -7…-5 grade, mai coborata la periferia orasului”.

Mai mult, de parca vestile despre vreme nu ar fi fost suficient de triste pentru cei care isi puneau speranta in instalarea cat mai grabnica a primaverii, meteorologii incheie prognoza pentru Bucuresti avertizand ca „vremea deosebit de rece se va mentine pana spre sfarsitul acestei saptamani si vor mai fi intervale cu precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare.”

author avatar
Cristina Stefan
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger