AcasăUtileMeteoANM avertizează: ploi torențiale și descărcări electrice în Bucureşti. Cum va fi...

ANM avertizează: ploi torențiale și descărcări electrice în Bucureşti. Cum va fi vremea în restul ţării

Administrațiaei Națională de (ANM) avertizează că duminică, în București, vor fi ploi torențiale și intensificări ale vântului. Avertizarea ANM este în vigoare până luni, la ora 6.00.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele prânzului când vor fi averse torențiale și descărcări electrice.

Vântul va bate cu 50 km/h

Temporar vântul va avea intensificări, inclusiv de scurtă durată în timpul ploilor (rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 29 de grade, potrivit ANM.

Duminică, este în vigoare şi un Cod galben de caniculă, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Dobrogei, precum şi în estul Munteniei, unde temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 36 de grade.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 6.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi în unele zone ale judeţelor Vâlcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

În intervalul menţionat, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Pe parcursul zilei de duminică (6 august), în cea mai mare parte a Moldovei şi a Dobrogei, precum şi în estul Munteniei, local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 36 de grade”, a mai arătat ANM.

Un alt Cod galben, dar de caniculă şi disconfort termic, este valabil duminică, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi în unele zone ale judeţelor Bacău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

author avatar
Andrei Ștefan
701 afisari

1 COMENTARIU

  1. ANM- cam luati banii degeaba ! Toata ziua la tv, minciuni comandate, profesionalism zero ! Rusine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger