AcasăNewsANM avertizeaza: Ne invadeaza un nor de praf din Sahara!

ANM avertizeaza: Ne invadeaza un nor de praf din Sahara!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare pentru ziua de vineri, cand tara noastra va fi traversata de un nor de praf de origine sahariana.

In ultimele zile, deasupra regiunilor de vest si de sud-vest ale continentului a evoluat o formatiune barica depresionara care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcata cu particule de praf de origine sahariana.

Vineri, 4 aprilie, si sambata, 5 aprilie, concentratii de praf saharian se pot inregistra deasupra Romaniei, tara noastra fiind acoperita de formatiunea barica depresionara.

Din aceasta cauza, specialistii atrag atentia ca in zilele respective vizibilitatea poate fi scazuta, iar anumite categorii de persoane ar putea dezvolta probleme de respiratie.

Vineri exista posibilitatea ca temperaturile sa fie extrem de ridicate pentru aceasta perioada a anului si sa se inregistreze chiar si aproape 30 de grade Celsius, din cauza aerului cald care vine dinspre Sahara, iar sambata sunt asteptate ploi care sa antreneze particulele de praf catre sol.

Conform b365.ro, este al treilea an la rand cand Romania este afectata de asemenea fenomene meteo extreme.

sursa foto: b365.ro

author avatar
Cristi Ionita
1.359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger