AcasăNewsANM: Avertizari de ploi si vijelii pentru noua judete

ANM: Avertizari de ploi si vijelii pentru noua judete

Meteorologii informeaza ca, luni dupa-amiaza, vremea se va inrautati in mai multe zone din tara, unde se vor semnala ploi insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o serie de atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, pentru noua judete din tara, dupa cum urmeaza: pana la orele 15 este valabila o avertizare pentru partea central-vestica a judetului Tulcea, unde sunt anuntate ploi de peste 25 l/mp, descarcari electrice frecvente, grindina, dar si rafale ce pot capata aspect de vijelie.

Alte doua atentionari nowcasting, valabile in intervalul 14.30-16.00, vizeaza zona montana a judetelor Arges, Prahova si Buzau, nordul si estul judetului Braila, dar si centrul si nordul judetului Dambovita. Conform ANM, in aceste arii se astepata sa ploua in aversa, cantitatile de apa sa depaseasca 20-25 l/mp, dar si sa se produca descarcari electrice si gridina. Totodata, vantul va avea intensificari, care se pot tranforma in vijelii.

In acelasi interval orar, zonele de munte ale judetelor Vrancea si Neamt, precum si zona montana, dar si centrul judetului Bacau si jumatatea vestica a judetului Suceava, se afla sub incidenta atentionarii nowcasting COD GALBEN de vreme rea. Meteorologii informeaza ca va ploua, cu grindina, iar vantul poate dobandi aspecte de vijelie. Totodata, precipitatiile pot depasi 25…30 l/mp si sunt prognozate fenomene electrice.

Sursa foto: stiridinvest.ro

818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger