AcasăNewsANM: Atentionare de ploi si intensificari ale vantului. Ce zone sunt vizate!

ANM: Atentionare de ploi si intensificari ale vantului. Ce zone sunt vizate!

Meteo, 17 noiembrie. Ploi în mai multe zone din țară

Meteorologii au emis, marti, noi atentionari nowcasting de vreme urata, pentru mai multe zone din tara. Specialistii au anuntat ca va ploua si ca vantul ca avea intensificari.

Credeati ca daca in Capitala e foarte cald, in toata tara soarele straluceste fara sa fie acoperit de nori?  Lucrurile nu stau tocmai asa! Cel putin nu in sud-vestul judetului Harghita, zona pentru care a fost emisa o atentionare nowcasting COD GALBEN de ploi in aversa, insotite de descarcari electrice frecvente, dar si de intensificari ale vantului.

Cantitatile de apa ar putea depasi 25-30 l/mp si este posibil sa cada grindina de dimensiuni medii. Localitatile vizate de informarea meteo, valabila in intervalul 13.45-15.15 sunt, conform ANM, Cristuru Secuiesc, Secuieni, Sacel, Porumbeni, Darjiu, Ulies, Murgeni, Simonesti, Avramesti, zona Felicieni, Odorheiu Secuiesc, Dealu, Lupeni, Corund si Atid.

UPDATE: Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o serie de alte atentionari nowcasting COD GALBEN, pentru mai multe judete, dupa cum urmeaza:

– in intervalul 14.20- 15.20, pentru zona localitatilor Tiha Bargaului, Lunca Ilvei, Sant, din estul judetului Bistrita Nasaud. Sunt prognozate ploi in aversa, cantitatile de apa fiind posiil sa depaseasca 25 l/mp. De asemenea, meteorologii se asteapta sa se prodica descarcari electrice, intensificari ale vantului si chiar sa vada grindina, dar de dimensiuni reduse.

– in intervalul 14.25- 16.00, pentru jumatatea sudica a judetului Sibiu, in special „in zona localitatilor Arpasu de Jos, Cartisoara, Porumbacu de Jos, Carta, Avrig, Turnu Rosu, Racovita, Boita, Talmaciu, Raul Sadului, Sadu, Cisnadie, municipiul Sibiu, Rasinari, Orlat, Gura Raului”, conform ANM. Pentru aceste arii, sunt anuntate averse insemnate cantitativ (25-30 l/mp), intensificari ale vantului, dar si fenomene electrice frecvente.

–  in intervalul 14.30 si 16.00, pentru Vrancea, indeosebi zona montana a judetului, inclusiv localitatile Campuri, Racoasa, Livezile, Naruja, Dragosloveni si Tulnici. Aici, meteorologii au anuntat ca va ploua cu grindina, se vor semnala descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatile de precipitatii vor atinge si chiar depasi 30..35 l/mp, potrivit sursei citate.

sursa foto: travelmix.ro

886 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger