AcasăNewsANM anunta instabilitate atmosferica accentuata in mai multe zone, inclusiv in sud

ANM anunta instabilitate atmosferica accentuata in mai multe zone, inclusiv in sud

Valul de instabilitate atmosferica se prelungeste. Vremea rea va ajunge si in sud, unde sunt anuntate ploi, descarcari electrice si vijelii.

In conditiile in care de sambata incepand este in vigoare o atentionare COD GALBEN de averse si vant pentru aproximativ jumatate din tara – respectiv zonele montane, Crisana, Maramures, Transilvania si nordul Moldovei – valabila pana duminica seara, la ora 23, Administratia Nationala de Meteorologie anunta o schimbare la nivelul ariei precipitatiilor.

Duminica la pranz, meteorologii au emis un nou mesaj, de aceasta data o informare, pentru intervalul 3 iunie, ora 23 – 4 iunie, ora 21, in care specialistii spun ca se asteapta sa apara perioade cu instabilitate atmosferica accentuata atat in sudul si centrul tarii, cat si in zonele de deal si de munte. „Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp”, anunta ANM.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger