AcasăNewsANM anunţă că vremea schimbă foaia. Unde revin ploile. Prognoza şi pentru...

ANM anunţă că vremea schimbă foaia. Unde revin ploile. Prognoza şi pentru Bucureşti

sursa foto: realitatea.net

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că, după acest weekend mai călduros, ploile se întorc în ţara noastră.

Săptămâna viitoare va debuta cu o vreme în răcire, cu ploi în majoritatea regiunilor țării şi cu precipitații predominant sub formă de ninsoare la cote mai înalte.

Zile calde în Bucureşti

Vor urma şi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală mai mari de 60-70km/h.

„Până atunci însă, astăzi și mâine, o vreme mai caldă, pentru că deja în partea de vest a țării consemnăm valori, în majoritatea stațiilor meteorologice, de 15 grade Celsius, în timp ce în sud-sud-est 13 grade, inclusiv în Capitală.

Mâine același ecart al valorilor de temperaturi, 10-17 grade, inclusiv în Capitală ne așteptăm la o maximă de 16 – 18 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Început de săptămână friguros

Luni, 18 martie, temperaturile vor porni de la 5° și vor urca până la cel mult 15 grade. În vestul țării sunt anunțate și ploi, însă ele vor fi destul de slabe din punct de vedere cantitativ.

Începem săptămâna următoare cu o răcire a vremii și cu ploi. Luni, la amiază, maxima va fi de 14 grade Celsius, dar marți nu va trece de 10°C.

„Vremea se va răci semnificativ. Vom vorbi de temperaturi între 5 până la cel mult 13 grade la început, în special în jumătatea nordică a țării, acolo unde primele zile din săptămâna viitoare nu vor mai fi caracterizate de valori care se depășească la nivelul maximelor 7- 8°, în timp ce în sud doar 10-11°.

Posibil doar în extremitatea de sud-vest 13 – 14 grade”, a mai spus directorul ANM.

Când revine căldura?

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în ultima săptămână din martie, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

„Așadar, ultima decadă a lunii martie cu o vreme capricioasă, pentru că încă de la debutul lunii și iată și până în prezent și posibil și până la sfârșitul lunii, vorbim de alternanțe de vreme foarte călduroasă urmate și de vreme în care temperaturile sunt mai coborâte”, a încheiat Elena Mateescu.

author avatar
Andrei Ștefan
2.036 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger