AcasăNewsANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură...

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

(sursa foto: stiridecluj.ro)

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor.

Cerul va fi variabil, prezentând înnorări temporare în Transilvania, Maramureş și Moldova. De asemenea, acestea vor fi prezente pe parcursul zilei și în zonele montane.

Cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp

Conform prognozei meteo pentru 18 mai, pe alocuri, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Totodată, izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor varia între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade.

„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice.

Din punct de vedere termic, așa cum menționam, de la o zi la alta, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, vorbim de valori de temperaturi în creștere.

Şi săptămâna viitoare, vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Prognoza ANM pentru Bucureşti

Potrivit meteorologilor, valori mai ridicate se vor înregistra în sudul Banatului și Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceață.

Vremea se va încălzi treptat și în Capitală. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. În București, mercurul va urca în termometre până la 23 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 10 și 12 grade Celsius.

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate pe parcursul zilei. Local se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, spun meteorologii. În unele regiuni montane, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. De asemenea, izolat se vor înregistra condiții de grindinã. Pe crestele înalte, vântul va sufla slab şi moderat.

author avatar
Andrei Ștefan