AcasăNewsANM a prelungit avertizarea de ninsoare si viscol

ANM a prelungit avertizarea de ninsoare si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, vineri dimineata, avertizarea de vreme rea. Astfel, sunt anuntate ninsori, viscol si polei in mai multe zone ale tarii, in intervalul 20 ianuarie, ora 10 – 21 ianuarie, ora 10.

Astfel, de vineri, de la ora 10 si pana sambata, la ora 10, meteorologii au anuntat ca va continua sa ninga in Maramures si Transilvania, dar si la munte. Ninsorile vor fi mai abundente la munte unde vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 80…90 km/h, viscolind sau spulberand zapada. In celelalte regiuni precipitatiile vor fi predominant sub forma de ploaie si se va forma polei, potrivit informarii ANM.

Joi, meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, pentru perioada 19 ianuarie ora 13.00-20 ianuarie ora 13.00. Zonele vizate erau Crisana, Maramures si Transilvania, dar si Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, unde erau anuntate ninsori si vant puternic. Specialistii au anuntat ca, la munte, viteza vantului ar putea depasi local 80 de kilometri/ora. De asemenea, meteorologii au anuntat ca in noaptea de joi spre vineri si in prima parte a zilei de vineri, in vestul, nord-vestul si centrul tarii precipitatiile se pot transforma in lapovita si ploi, favorizand producerea de polei. In intervalul amintit, in sudul tarii vantul va sufla cu 50 – 55 de kilometri/ora, potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger