AcasăNewsANM a emis noi avertizari de CEATA. Ce zone sunt vizate!

ANM a emis noi avertizari de CEATA. Ce zone sunt vizate!

Vizibilitatea se mentine scazuta si dupa primele ore ale zilei, din cauza cetii, motiv pentru care meteorologii au emis noi atentionari, pentru mai multe zone din tara.

Pacla si chiciura sunt fenomenele meteo ce le pot face probleme conducatorilor auto, dar si pietonilor. Pentru a preveni eventualele probleme ce pot aparea in trafic, e bine ca soferii sa tina cont de avertizarile specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), care au anuntat ca ceata va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, posibil si sub 50 de metri, pe drumurile nationale si europene din judetele aflate sub avertizare.

Vizate de noua atentionare COD GALBEN de ceata, asociata cu producere de chiciura (depuneri de gheata -n.r.) sunt judetele Bacau, Vrancea, Vaslui, Botosani, dar si estul judetului Neamt. Aceasta expira la ora 15. Totodata, o alta atentionare de ceata, de aceasta data valabila pentru Targu Jiu si, in general, judetul Gorj, expira la ora 14.

Politistii de la Rutiera le amintesc conducatorilor auto ca in conditii de vreme nefavorabila e recomandat sa circule cu prudenta, sa reduca viteza si sa pastreze distanta fata de autovehiculele din fata. Totodata, sunt sfatuiti sa foloseasca luminile de intalnire.

Sursa foto: maramuresmedia.ro

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger