AcasăNewsANM a emis, duminica, noi atentionari COD GALBEN, valabile pentru mai multe...

ANM a emis, duminica, noi atentionari COD GALBEN, valabile pentru mai multe judete

Temperaturile inregistrate, duminica, la nivelu intregii tari sunt cu cateva grade mai scazute decat in ziua precedenta, lucru resimtit din plin de cei care au iesit la plimbare inca de dimineata. Intensificarile vantului sporesc senzatia de racoare. Si cum rafalele puternice isi vor face simtita prezenta in mai multe zone ale tarii pana in aceasta seara, meteorologii au emis mai multe atentionari COD GALBEN.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, atentionarile nowcasting (valabile pentru un interval de sase ore -n.r) cuprind, pana in jurul orelor 14, judetele Bihor, dar si Dolj, Olt si Valcea – indeosebi sudul judetului. Sunt anuntate intensificari de 50-60 km/h, izolat chiar si de 70 km/h in zona Bihorului.

Daca zonele amintite anterior ies de sub incidenta atentionarii la amiaza, nu la vel de norocosi sunt locuitorii judetelor din zona Moldovei, ale caror planuri de plimbare, picnic sau alte distractii in aer liber ar putea fi zadarnicite de vantul deosebit de puternic. Rafalele ce vor pune stapanire pe judetele Neamt, Bacau, Suceava si Vrancea, care, potrivit prognozei ANM, pot atinge si 65 km/h, izolat chiar si 80 km/h, se vor domoli abia dupa ora 18. Mai mult, pentru zona inalta – respectiv cea montana- a judetelor Suceava si Neamt, situatia se anunta a fi si mai dura – fiind asteptate intensificari ale vantului de peste 90 si chiar 100 km/h.

Nu vor scapa de vant nici locuitorii judetelor Sibiu, Brasov, Alba si Mures – zone vizate, pana la ora 17, cel putin, de un COD GALBEN de vant, fiind anuntate rafale de pana la 65 km/h, dar nici satmarenii. Pentru judetul Satu Mare atentionarea nowcasting emisa duminica de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie este valabila pana la ora 18.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger