AcasăNewsANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori si viscol pentru 10 judete

ANM a emis COD PORTOCALIU de ninsori si viscol pentru 10 judete

Iarna isi intra din plin in drepturi, pe final de an. Ninsorile vor pune stapanire pe majoritatea zonelor tarii, iar din peisaj nu vor lipsi nici vantul puternic, dar nici poleiul.

In anumite judete, pentru care meteorologii au emis, duminica dimineata, o avertizare COD PORTOCALIU, viscolul le va da serioase batai de cap locuitorilor. Din aceasta seara si pana luni, la ora 20, cel putin, judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, se afla sub incidenta unei astfel de atentionari. Specialistii Administratiei NAtionale de Meteorologie precizeaza ca „in a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40…50 l/mp”. Vantul va sufla cu peste 70 – 80 km/h, la rafala, viscolind si troienind zapada, ica urmare este posibil ca vizibilitatea sa scada sub 50 de metri.

Restul zonelor, cu exceptia vestului si a nord-vestului tarii, se vor afla, in intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 20, sub incidenta unui COD GALBEN de ninsori si viscol. Meteorologii spun ca, incepand de duminica seara, va ninge in majoritatea regiunilor, iar in sudul Moldovei, Muntenia si in nordul Olteniei vor fi ninsori abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In tot acest timp, in Dobrogea, dar si in jumatatea de sud-est a Munteniei, in prima parte a noptii de duminica spre luni, precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

Vantul va sufla cu putere in Muntenia, Moldova, Dobrogea si estul Olteniei. In aceste regiuni, rafalele vor trece de 70 km/h, vantul viscolind si troienind zapada. Intensificari ale vantului se vor semnala si in sudul Banatului, in a doua parte a zilei de duminica, ANM anuntand ca va atinge, la rafala, viteze de 60 – 70 km/h, „dupa care va slabi treptat in intensitate”.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger