AcasăNewsANM a emis COD GALBEN de NINSORI! Iata zonele vizate!

ANM a emis COD GALBEN de NINSORI! Iata zonele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni dimineata o avertizare cod galben de ninsori si intensificari ale vantului, pentru zona Moldovei.

Iarna incepe sa-si faca simta prezenta. Astfel, meteorologii averizeaza ca intre orele 9.00 si 15.00 in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Ninsorile vor fi in general slabe, insa asociate cu intensificari ale vantului de pana la 40…50 km/h, care va spulbera trecator ninsoarea. De asemenea, local, se va semnala polei.

Totodata, potrivit infotrafic, luni, in jurul orei 8.50, in judetul Iasi, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat pe DN28, intre localitatile Pascani si Motca, din cauza zapezii si a poleiului. In prezent, pe carosabilul acestui tronson de drum national s-a depus un strat de zapada cu grosimea de aproximativ un centimetru, iar pe alocuri exista si polei.

Lgislatia rutiera prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna pentru deplasarea pe suprafete carosabile acoperite cu polei, gheata sau zapada. Soferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna li se recomanda sa nu porneasca la drum. In cazul in care soferii au fost surprinsi in timpul calatoriei de ninsoare, acestia sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in locuri special amenajate, pana cand utilajele de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant vor interveni eficient.

Foto: stirileprotv.ro

author avatar
Alina Costache
1.211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger