AcasăNewsANM a emis atentionari COD GALBEN pentru urmatoarele ore

ANM a emis atentionari COD GALBEN pentru urmatoarele ore

Dupa ce in ultimele zile aparitia sa a dus la scaderea vizibilitatii in mai multe zone din tara, ceata este prezenta si luni, pe raza mai multor judete. In acest sens, meteorologii au emis mai multe atentionari COD GALBEN.

Cum s-a intamplat inca de la inceputul acestui an, ceata acopera, cel putin in prima parte a zilei, suprafete largi din mai multe judete ale Romaniei, are sunt cuprinse de atentionari nowcasting (valabile pentru cateva ore -n.r) COD GALBEN, emise de catre reprezentantii Aministratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Mare parte din judetele din zona Moldovei – Botosani, Vaslui, Galati si Vrancea, dar si judetele Neamt si Bacau- se afla, pana la ora 15, sub incidenta unei atentionari de ceata. Soferii care au drum pe DN-urile si  aferente acestor judete sunt atentionati ca ceata va duce la scaderea vizibilitatii, de cele mai multe ori sun 200 de metri, dar este posibil ca participantii la trafic sa aiba serioase batai de cap, in zonele in care stratul de pacla scade vizibilitatea si sub 50 de metri.

De asemenea, o atentionare nowcasting de ceata este valabila, pana la ora 14, pentru Dolj, Mehedinti, Olt si Valcea, inclusiv orasele resedinta de judet.

Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, pentru a evita producerea unor evenimente rutiere nedorite, conducatorilor auto li se recomanda sa manifeste prudenta in trafic, sa nu plece la drum inainte de a se informa asupra starii drumurilor si sa adapteze viteza, dat fiind ca este posibil sa apara suprafete de carosabil alunecos.

Sursa foto: cugetliber.ro

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger