AcasăUtileMeteoANM a anunţat cum va fi vremea pe final de august. În...

ANM a anunţat cum va fi vremea pe final de august. În luna septembrie, ne aşteaptă fenomene rare

sursa foto: alba24.ro

Potrivit meteorologilor, ne așteaptă patru săptămâni cu valori ridicate, cu posibile coduri de caniculă. În acest interval, precipitațiile vor fi moderate cantitativ.

Săptămâna viitoare, alorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Canicula se menţine

Până pe 31 august vom vorbi de temperaturi care vor ajunge în medie la 35-36 de grade la umbră, dar și la 38 de grade la umbră, în sudul extrem. În vestul, sudul, sud-estul și estul țării, indicele temperatură-umezeală ar putea depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele nu vor coborî sub 20-24 de grade celsius, ceea ce va aduce și un disconfort termic în creștere de la o zi la alta. Vor fi și perioade de instabilitate atmosferică și ploi, dar pe suprafețe foarte restrânse.

Pe litoral, intensitatea vântului va scădea față de ultimele zile, fiind așteptate rafale de vânt de cel mult 30-40 km/h. Însă temperaturile rămân ridicate, la 30-32 de grade în aer și 24-25 de grade apa mării.

Luna septembrie vine cu temperaturi toride

Cel puțin în prima jumătate a lunii septembrie, așa cum arată estimările în acest moment, temperaturile se vor menține mult peste media climatologică. Practic, am putea să vorbim în prima lună de toamnă despre valori ale temperaturilor care pot depăși pragul unei zile de vară, de 25 de grade Celsius.

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

author avatar
Andrei Ștefan
421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger