AcasăNewsANL imparte chiriile cu investitorii privati

ANL imparte chiriile cu investitorii privati

Afacere. ANL va oferi o partenerilor constructori o treime din valoarea chiriilor

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) vrea sa-i cointerseze pe antreprenorii din constructii de locuinte in parteneriat public-privat. Acestia vor primi 30% din chiriile incasate ulterior de la viitorii locatari ai imobilelor construite prin ANL.

Afacere. ANL va oferi o partenerilor constructori o treime din valoarea chiriilor

Aceasta prevedere a fost adoptata recent prin Ordonanta de urgenta, care modifica Legea 152/1999 privind organizarea si functionarea ANL. Conform documentului, sumele incasate din inchirierea locuintelor ANL se distribuie in proportie de 50% ca venit la bugetul de stat, 20% catre ANL si 30% catre investitorul privat. Actul normativ permite ca, dupa expirarea contractului de inchiriere initial de cinci ani,  chiriasii cu varste de peste 35 de ani sa beneficieze de prelungirea cu un an a contracului, prin recalcularea  chiriei.

Potrivit ordonantei, chiria va acoperi cheltuielile de administrare, intretinere si reparatii, impozitele pe cladiri si pe teren,  recuperarea investitiei, in functie de durata normata, precum si un profit supus negocierii intre parti. In acest mod, actul normativ da posibilitatea ANL sa construiasca locuinte pentru inchiriere prin atragerea capitalului privat.

author avatar
Arpad Dobre
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger