AcasăNewsAnkara acuza Rusia ca se comporta ca o organizatie terorista in Siria

Ankara acuza Rusia ca se comporta ca o organizatie terorista in Siria

In premiera Recep Erdogan propune o urbe pentru refugiati

Premierul turc Ahmet Davutoglu a acuzat, ieri, la Kiev, Moscova, ca se comporta ”ca o organizatie terorista” in Siria si a evocat amenintarea unei ”riposte” turcesti ”extrem de ferma”.

Erdogan il avertizeaza iar pe Putin ca va suporta consecinte

”Daca Rusia continua se se comporte ca o organizatie terorista, fortand populatia civila sa plece, ii vom opune o riposta extrem de ferma”, a spus Davutoglu intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau ucrainean, Arseni Iateniuk, potrivit traducerii in limba ucraineana, arata AFP. ”Rusia si organizatia Statul Islamic in Siria sunt vinovate de numeroase crime contra umanitatii. Aceasta chestiune trebuie examinata in cadrul dreptului international”, a adaugat Davutoglu. ”Intentia reala a Rusiei este sa ucida un numar cat mai mare de civili, sa sustina regimul sirian si sa continue razboiul”, a urmat diplomatul turc, pe fondul raidurilor aviatiei ruse impotriva bastionului fortelor rebele din Alep (nord). Acuzatiile lui Davutoglu au intervenit cateva ore mai tarziu dupa publicarea unui comunicat al ministerului rus de Externe in care Moscova se declara extrem de preocupata de bombardamentele artileriei turce asupra pozitiilor kurde in Siria, pentru a treia zi consecutiv.

Turcia continua bombardamentele

Apelurile internationale adresate Turciei pentru incetarea bombardamentelor nu au avut nici un efect la Ankara, care a anuntat ca ostilitatile vor continua, informeaza Le Parisien. Artileria turceasca a bombardat de la frontiera pozitiile Unitatilor kurde de protectie a poporului (YPG), militiile Partidului Uniunii Democratice (PYD) ca represalii, potrivit Turciei, a tirurilor venite din Siria. Pozitii kurde din jurul orasului Azaz au fost vizate. ”Turcia nu va lasa Azaz sa cada in mana kurzilor”, a declarat, ieri, premierul Ahmet Davutoglu. ” Fortele noastre au raspuns de-o maniera adecvata si vor continua sa o faca”, a adaugat el. Pe de alta parte, ministrul turc al Apararii, Ismet Yilmaz, a respins acuzatiile Damascului potrivit carora Turcia sustine direct teroristii in Siria, declarand ca autoritatile de la Ankara nu au trimis trupe in aceasta tara si nu intentioneaza sa o faca, informeaza Sputnik. Duminica, Damasc a anuntat ca 12 camioane cu militari turci puternic inarmati au trecut frontiera siriana.

Noua morti, dupa ce un spital MSF a fost bombardat

Cel putin noua persoane, intre care un copil, au fost ucise, ieri, in urma unui atac contra unui spital sustinut de Medecins sans Frontieres (MSF), in nordul Siriei, in regiunea Maaret al-Nooman, la 280 km nord de Damasc, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, informeaza AFP. Potrivit presedintelui MSF France, Mego Terzian, bombardamentele au fost facute de ”trupe loiale presedintelui Bashar al-Assad”.

author avatar
Tudor Borcea
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger