AcasăNewsAnimalele Circului Globus pleaca in Africa de Sud!

Animalele Circului Globus pleaca in Africa de Sud!

Soarta animalelor salbatice folosite, in prezent, in spectacole, va fi decisa de Primaria Capitalei, care a propus un parteneriat cu asociatia Vier Pfoten, in urma caruia chinuitele vietuitoare vor fi relocate in Africa de Sud.

“Aceste animale vor ajunge in niste rezervatii, unde conditiile de detinere sa fie cat mai aproape de necesitatile fiecarei specii si fiecarui exemplar, unde vor trai pana la sfarsitul natural. Majoritatea rezervatiilor sunt peste hotare, singura de la noi din tara este cea de ursi, de la Zarnesti. Felinele mari, de exemplu, leii, tigrii, vor fi dusi, probabil, la sanctuarul nostru din Africa de Sud, Lionsrock”, spune Kuki Barbulescu, manager de proiecte la Vier Pfoten.

In momentul in care Consiliul General al Municipiului Bucuresti va hotari interzicerea animalelor salbatice la circ, relocarea acestora se va face pe cheltuiala Vier Pfoten, chiar daca Primaria nu va avea resurse necesare. Un act normativ privind interzicerea dresarii si folosirii animalelor salbatice in spectacolele de circ, va fi inaintat CGMB la sfarsitul acestei luni, a sustinut primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul vine dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, 11 animale ale Circului Globus au murit intr-un incendiu.

author avatar
Bogdan Borcea
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger