AcasăNewsANI verifica sute de politicieni pentru smecherii cu bani publici

ANI verifica sute de politicieni pentru smecherii cu bani publici

Horia Georgescu sustine ca cel putin zece la suta dintre firmele detinute de consilieri judeteni au contracte cu autoritatile locale

Afacerile pe care le invart consilierii judeteni in teritoriu ar umple de invidie orice demnitar venit sa presteze  in Capitala.

Horia Georgescu sustine ca cel putin zece la suta dintre firmele detinute de consilieri judeteni au contracte cu autoritatile locale

Sute de alesi locali fie sunt asociati,fie detin actiuni prin cate o firmulita care, surpriza, face profit din afacerile cu statul. Pana in prezent, ANI a identificat 747 de care sunt titulari in 1.200 de societati. “Conflictul de interese intra in zona achizitiilor publice care este un factor de vulnerabilitate majora”, a precizat secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Lui Liviu Rus ii merge bine de cand e sef la CJ Bistrita-Nasaud

Unul dintre politicienii a carui afacere a prosperat in ultimi ani este pedelistul Liviu Rusu, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-nasaud. Astfel, valoarea partilor sociale ale uneia dintre firmele detinute de Rusu a crescut de zece ori de la inceputul mandatului si pana in prezent. Firme au si cei doi vicepresedinti ai CJ, Luca Iancu (PDL), care este actionar la o firma de comert cu autoturisme, si Mihai Bumbu, care detine firma SC EuroconRo, specializata in fabricarea mobilei. Niciunul nu a mentionat in declaratii castigurile obtinute de pe urma celor doua firme.

Borboly Csaba, pune umarul la afacerea familiei

Desi se afla la conducerea unui judet important, seful CJ Harghita, Borboly Csaba, isi gaseste timp si pentru afacerile familiei. Potrivit declaratiei de avere, udemeristul a primit dividende in valoare de 34.000 de lei de la SC Euroconsult SRL Miercurea Ciuc, firma din localitatea Ciumani care desfasoara activitati veterinare. Borboly a explicat ca firma Euroconsult este o afacere de familie, pe care el o ajuta ori de cate ori are posibilitatea.

In Cluj se poarta contractele  cu primaria

Si consilierii judeteni din Cluj au actiuni la firme, o parte dintre acestea deruland afaceri cu primarii din judet. Un exemplu in acest sens este cel al lui Eugen Cecan care, in2010, a derulat opt contracte cu sase primarii din judet pentru executia unor lucrari de constructii prin firma K&P Construct, unde era asociat cu 90 la suta.

Consultanta pentru EBA

Doi consilieri judeteni din Timis, Nicolae Florin Bitea si Oana Gaita, au incasat, in timpul mandatului, bani frumosi,  28.300 de lei , respectiv 16.900 de lei ,de la Parlamentul European. Cei doi au recunoscut ca au oferit servicii de consultanta oferita Elenei Basescu. Am incasat acei bani pentru consultanta la cabinetul europarlamentar al Elenei Basescu. Contratul a fost incheiat pe persoana fizica”,a declarat Bitea. n

Macovei sare in apararea ANI

Iritata la culme de modificarile pe care UDMR vrea sa le aduca la Legea ANI, vicepresedintele PDL Monica Macovei i-a acuzat pe maghiari ca incearca sa blocheze lupta anticoruptie. In plus, Macovei a cerut partidelor care fac parte din Coalitia de guvernare sa nu cedeze la santajul UDMR. “Este timpul ca parlamentarii UDMR sa treaca peste propriile interese si sa actioneze in interesul public”, a mai precizat vicepresedintele PDL.

author avatar
Adelina Ionicel
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger