AcasăNewsANI: Membru al Comitetului Director al SRR, incompatibil si cu fals in...

ANI: Membru al Comitetului Director al SRR, incompatibil si cu fals in declaratii!

Maria Pintilie, membru in Comitetul Director al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si administrator al unei societati, a fost gasita in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Totodata, ea a omis sa mentioneze in declaratiile de interese calitatea de administrator, fiind acuzata si de fals in declaratii, potrivit unui comunicat al ANI.

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul Mariei Pintilie, membru al Comitetului Director al Societatii Romane de Radiodifuziune, intrucat, incepand cu data de 1 martie 2012, exercita, simultan cu functia de membru al Comitetului Director, si functia de administrator al unei societati.

Pintilie este acuzata so de fals in declaratii, dat fiind ca nu a mentionat detinerea functiei de administrator, in declaratiile de interese depuse in calitate de membru al Comitetului Director al SRR. „Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute la art. 175, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda”, se arata in art. 326 din Codului Penal.

ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Incepand cu data de 12 ianuarie 1996, Pintilie detine calitatea de asociat unic si functia de administrator al SC INCON EXPERT SRL, iar, incepand cu data de 1 martie 2012, detine si functia de membru al Comitetului Director al Societatii Romane de Radiodifuziune (pe o perioada determinata de 24 luni).

Foto: romanialibera.ro

author avatar
Alina Costache
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger