AcasăNewsANI: Liviu Nicolescu, membru al Comitetului Director al SRTv, gasit incompatibil!

ANI: Liviu Nicolescu, membru al Comitetului Director al SRTv, gasit incompatibil!

Liviu Nicolescu, membru al Comitetului Director al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si director al Directiei Studiouri Centrale, a fost gasit incompatibil de ANI, acesta avand, simultan, si functia de director al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a aratat ca Nicolescu este in incompatibilitate de la data de 1 februarie 2013, de cand ocupa simultan functia de membru al Comitetului Director al SRTv si de coordonator cu atributii de director al Directiei Studiouri Centrale in cadrul SRTv, dar si pe cea de director general in cadrul CERT-RO.

„Nicolescu Liviu detine, incepand cu data de 01 februarie 2013, functia de membru al Comitetului Director al Societatii Romane de Televiziune si functia de coordonator cu atributii de director al Directiei Studiouri Centrale in cadrul Societatii Romane de Televiziune. Incepand cu data de 10 august 2012, detine functia de Director general al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – institutie publica aflata in coordonarea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, a precizat ANI, miercuri, intr-un comunicat de presa.

Din functia detinuta la CERT-RO, Nicolescu a obtinut venituri nete de peste 13.300 de lei, in perioada 10 august – 31 decembrie 2012, si peste 36.000 de lei, in 2013, mai arata ANI.

Potrivit Legii 161/2003, persoanelor care exercita demnitati publice si functii publice de autoritate din cadrul autoritatilor si institutiilor aflate exclusiv sub control parlamentar, cum sunt cele de membri ai comitetelor directoare ale Societatii Romane de Televiziune, li se aplica regimul incompatibilitatilor prevazut pentru ministri si, respectiv, secretari de stat. Astfel, Liviu Nicolescu nu a respectat dispozitiile legale potrivit carora „functia de membru al Guvernului este incompatibila cu (…) functia de (…) director general (…) la institutiile publice”.

Nicolescu a incalcat legea si in ceea ce priveste articolul care prevede ca „persoanele care ocupa demnitatile publice si functiile publice de autoritate din cadrul autoritatilor si institutiilor prevazute la alin. (1), daca se afla intr-un caz de incompatibilitate, vor informa, in termen de 15 zile, Biroul permanent al Camerei Deputatilor si, respectiv, Senatului”.

Foto: ziuaveche.ro

author avatar
Alina Costache
1.191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger