AcasăNewsANI il acuza pe Adrian Streinu-Cercel de incompatibilitate

ANI il acuza pe Adrian Streinu-Cercel de incompatibilitate

Inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate sustin ca l-au gasit pe Adrian Streinu-Cercel, actualul manager al Institutului National de Boli Infectioase, in stare de incompatibilitate.

Inspectorii ANI il acuza pe Streinu-Cercel ca „in perioada 11 martie 2008 – 12 martie 2012, a detinut, simultan, functiile de Manager al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Bucuresti, si Secretar stiintific al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, incalcand, astfel, dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006″.

De asemenea, inspectorii ANI il acuza pe Streinu-Cercel ca „in perioada 19 noiembrie 2010 – 23 mai 2012, a detinut, simultan, functiile de Secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii si Manager al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Bucuresti, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003″.

In plus, reprezentantii ANI sustin ca „persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului”.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger