AcasăNewsANI a recunoscut: Averea lui Daniel Tudorache e legală/Ce spune fostul primar...

ANI a recunoscut: Averea lui Daniel Tudorache e legală/Ce spune fostul primar al Sectorului 1: „De acest Raport mă voi folosi în instanță”

Fostul edil de la Sectorul 1 a aflat la ce concluzii au ajuns inspectorii ANI în cazul său, după ce au făcut verificări asupra averii acestuia.

Concret, Daniel Tudorache a fost exonerat de către Agenția Națională de Integritate (ANI) de alegațiile conform cărora ar fi dobândit o avere necuvenită, în timpul cât a fost primar în Banu Manta, notează, luni, Ziarul de Investigații.

Conform precizărilor din Raportul de evaluare din data de 13 octombrie 2023, „În urma finalizării evaluării efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorul 1 București, nu au fost identificate diferențe semnificative , în sensul prevederilor art. 18 din Legea 117/2010.”

Mai clar fie spus, inspectorii de integritate nu au descoperit diferențe nejustificate între averea și veniturile realizate de către Daniel Tudorache. Motiv pentru care ANI a dispus clasarea lucrării 5460/A/II/03.02.2021.

Site-ul citat amintește că, în urmă cu mai bine de doi ani de zile, și anume în februarie 2021, ANI se autosesiza în cazul edilului de atunci al Sectorului 1, pe baza unor „informații” apărute în presă, după cum se punctează chiar în Raportul de evaluare.

Mai mult, Direcția Națională Anticorupție (DNA) se autosesiza, în cazul lui Daniel Tudorache, și tot pe baza „informațiilor” apărute în presă, declanșând urmărirea penală împotriva acestuia.

Ce spune Tudorache: „Au clasat dosarul”

Fostul primar al sectorului 1 a anunțat că va folosi Raportul de evaluare al ANI în procesul intentat de către DNA, pentru a-și dovedi nevinovăția.

De altfel, spune fostul edil, dovedirea nevinovăției în instanță în acest proces primează oricărui alt eventual plan la nivel politic. Tudorache afirmă că nu se mai gândește, la momentul de față cel puțin, la nicio candidatură. Chiar dacă anul ce vine, 2024, e an electoral.

„Deci, dacă o luăm cu finalul, pentru că exact pe ultima pagină din Raport – pentru că am primit un Raport cred că de 14 -15 pagini, care spune clar că nu sunt elemente care să facă o vinovăție a mea. Deci, au clasat dosarul.

Deci, informațiile pe care le-au avut din presă, la nivelul anului 2020 – sfârșitul anului 2020, 2021, nu s-au confirmat.

Așa și scrie, în Raport, s-a autosesizat, după niște articole de la Digi, de la alte televiziuni. Chiar scrie în Raport chestia asta. Și au vrut să verifice. Și au verificat și nu s-au confirmat toate informațiile care au apărut în spațiul public.

Dar, dacă cineva vrea să-ți facă rău, îți născoceste un articol și ANI se autosesizează”, a declarat Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, contactat de Ziarul de Investigații.

Daniel Tudorache: „Singura mea avere e imaginea, pe care mi-au făcut-o varză”

Tudorache a completat, spunând că singura sa avere e „imaginea”. Serios afectată de aceste acuzații – lasă să se înțeleagă fostul primar. „E adevărat, de acest Raport mă voi folosi în instanță, pentru că procesul meu se bazează strict pe aceleași informații, din aceleași ziare. Și voi merge cu acest Raport , în instanță.

Deci, ei au unele informații și, dacă nu vin cu dovezi, în fața judecătorului, pierd procesul. Pentru că singura mea avere e imaginea, pe care mi-au făcut-o varză.

Nu mă mai gândesc, în momentul ăsta, nici la candidatură, vreau să-mi rezolv procesul în instanță. După ce îmi rezolv procesul în instanță, văd ce am de făcut”, a mai precizat fostul edil Tudorache, pentru site-ul citat.

author avatar
Andrei Coman