AcasăNewsANI: “Vom solicita ministerelor Educatiei si Sanatatii revocarea din functii a lui...

ANI: “Vom solicita ministerelor Educatiei si Sanatatii revocarea din functii a lui Vasile Astarastoae”

Profesorul Astărăstoae e categoric: La această creștere, autoritățile politico-sanitare au găsit vinovații/La alegeri nu exista pericol de infectare în autocare?

Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca va solicita ministerelor Educatiei si Sanatatii revocarea din functii a lui Vasile Astarastoae, dupa ce acesta a pierdut definitiv procesul in care a contestat decizia privind conflictul de interese.

„Avand in vedere decizia instantei, in cursul saptamanii viitoare vom solicita Ministerului Educatiei Nationale si Ministerului Sanatatii revocarea din functii a lui Vasile Astarastoae”, au spus reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), citeaza b1.ro.

Vasile Astarastoae este rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si seful Disciplinei medicina legala din cadrul IML Iasi, institutie pe care a condus-o din 2001 pana in 2012. Acesta a pierdut definitiv procesul in care a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese in care s-ar fi aflat.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul formulat de Vasile Astarastoae impotriva deciziei din 22 mai 2013 a Curtii de Apel Pitesti.

In decembrie 2011, ANI anunta ca Vasile Astarastoae ar fi fost in conflict de interese si ar fi comis abuz in serviciu cand a semnat contractele de munca si de prestari servicii intre el si Institutul de Medicina Legala Iasi si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, institutii pe care le conducea, precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana. Cei doi ar fi obtinut astfel 204.759 de lei.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger