AcasăNewsAnglia se agata de saracii lumii

Anglia se agata de saracii lumii

Tarile subdezvoltate, o camara incapatoare pentru Marea Britanie

Firmele britanice nu vor plati taxe de import pentru produse cumparate din tari precum Bangladesh, Etiopia, Sierra Leone, Uganda si Haiti, asta pentru ca acordurile de liber schimb cu statele in curs de dezvoltare vor continua dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, o spune Liam Fox, secretarul Regatului Unit pentru comert international.

Tarile subdezvoltate o camara incapatoare pentru Marea Britanie

Acordul Uniunii Europene prin care importurile in Marea Britanie din 48 de tari sunt scutite de taxe vamale va fi reinnoit si „ii va ajuta pe cei mai saraci oameni din lume sa se descurce prin propriile forte”, a  declarat secretarul de stat britanic pentru dezvoltare internationala, Priti Patel.

Cornul abundentei

Cele 48 de state sunt printre cele mai putin dezvoltate la nivel global, dar continua sa fie o “camara” de nadejde pentru Regat: in prezent sunt importate bunuri in valoare de 19,2 miliarde de lire sterline din respectivele tari, inclusiv 79% din ceaiul consumat in Marea Britanie. De asemenea, aproximativ 45% din importurile de haine si textile si 22% din cafeaua consumata in Regatul Unit vin tot din statele in curs de dezvoltare. Negociatorul-sef al blocului comunitar, Michel Barnier, si ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, au declansat, la Bruxelles, “retragerea ordonata”  a Marii Britanii din UE, asteptandu-se ca “dezlipirea” de Europa, in functie de intgeresele UK, sa aiba loc la sfarsitul lui martie 2019, la doi ani dupa ce premierul Theresa May a declansat oficial Brexit-ul.

UK nu mai are investitori

Londra da un prim semn de recunoastere oficiala a efectelor Brexit asupra economiei interne: investitorii straini pe piata britanica au devenit pasari rare, se vede nevoit sa recunoasca ministrul de Finante, Philip Hammond. „Foarte multe companii si-au amanat investitiile pana in momentul in care se stie clar cum va evolua povestea Brexit”, a explicat oficialul britanic. De altfel, un recent sondaj derulat de Banca Angliei in 700 de companii prezente pe piata britanica arata ca majoritatea si-au recreionat calendarul investitional astfel incat sa aiba o viziune mai clara asupra modului in care se va sfarsi divortul Marii Britanii de Uniune.

author avatar
Tudor Borcea
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger