AcasăNewsAnglia, pe mâna unui Mr. Bean

Anglia, pe mâna unui Mr. Bean

În loc să fie luat de turul pantalonilor şi zvârlit din Parlament, premierul Boris Johnson îşi continuă flic-flac-urile politice sub ochii blegi ai unei Uniuni Europene pe post de spectator la circ.

Şeful Guvernului britanic a bătut toate recordurile,  a  trimis Uniunii Europene solicitarea de a amâna Brexitul, însă documentul nu are semnătura sa. Johnson a refuzat să semneze scrisoarea formală argumentând că el consideră o greşeală decizia Camerei Comunelor de a amâna Brexitul. Într-o a  doua scrisoare, având de data aceasta semnătura lui Boris Johnson,  el le spune liderilor UE să ceară Parlamentului de la Londra să-și reconsidere decizia și să voteze fără întârziere acordul pentru Brexit negociat de Marea Britanie și Bruxelles. În fine, în cea de-a treia scrisoare, Johnson transmite că nu îşi doreşte, de fapt, o amânare pentru Brexit. Premierul britanic era obligat prin lege să ceară UE o prelungire a termenului la care trebuia să aibă loc Brexitul – 31 octombrie – după ce a suferit o nouă înfrângere în Camera Comunelor, parlamentarii au votat, sâmbătă, pentru amânarea ieşirii Marii Britanii din UE. Un tertip, înainte de a trimite documentele, Boris Johnson i-a sunat pe liderii europeni, inclusiv pe Donald Tusk, pentru a insista asupra faptului că scrisoarea de solicitare a amânării Brexitului este „scrisoarea Parlamentului”, și nu a sa. Londra a transmis că va ieşi din UE la 31 octombrie în pofida misivelor trimise de Johnson, “părintele” Brexit, Nigel Farage, susţine că amânarea Brexit este o opţiune mai bună decât acordul lui Boris Johnson, iar Bruxellesul încă stă să cugete asupra procedurilor UE de ratificare a retragerii Regatului Unit. Pe scurt, o confuzie totală şi (iarăşi) un blocaj în respectarea termenului limită care ar trebui votat atât de către parlamentul britanic, cât şi de către cel european.” O nouă amânare a Brexitului nu este în interesul nimănui” i-a transmis lui Johnson preşedintele francez Emmanuel Macron. Parlamentului britanic îi revine să spună dacă îl aprobă sau îl respinge, a reacţionat liderul de la Elysee. Peste 500.000 de britanici anti-Brexit au manifestat în weekend la Londra pentru a  cere un nou referendum.

 

author avatar
Andrei Coman
493 afisari

3 COMENTARII

    • Scrantitii fac front comun , dar cine esti , ma , tu , mancurtule jegos , ca sa-i faci matanii evlaviose cu fruntea la buric lui Andrei Coman ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger