AcasăNewsSotul fostei sefe a DIICOT, reţinut

Sotul fostei sefe a DIICOT, reţinut

Cu state vechi in piata asigurarilor, fosta sefa a CSA si apoi presedinte al Carpatica Asig, Angela Toncescu a fost incatusata, ieri, de procurorii DNA. Alaturi de ea a fost retinut si sotul fostei sefe a DIICOT, Georgiana Hosu. Cam acesta este, deocamdata, deznodamantul audierilor pe banda rulanta efectuate ieri de DNA si in care cap de afis a fost vicepresedintele ASF, bogatul si discretul Mircea Ursache.

Toncescu Angela

Presiune pe ASF

DNA arata ca „incepand cu 30 martie 2015, inculpata Toncescu Angela, la acea data administrator – membru in Consiliul de Administratie al S.C Carpatica Asig S.A., a actionat in mod sistematic, direct sau prin intermediul unor terte persoane aflate in cercul sau relational, in vederea influentarii deciziilor de la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) in favoarea intereselor sale personale si ale societatii de asigurari. Demersurile acesteia au fost realizate atat pentru obtinerea avizului necesar numirii sale in functia de presedinte Consiliului de Administratie al S.C. Carpatica Asig S.A., cat si pentru ca A.S.F. sa nu adopte unele decizii nefavorabile societatii de asigurari S.C Carpatica Asig S.A.

Sotul procuroarei Hosu, manevre cu urmasii decedatilor

Georgiana Hosu

Printre persoanele care au stat drepti in fata Angelei Toncescu se numara si Dan Hosu (administrator de firma), sotul Georgianei Hosu, in prezent procuror in cadrul Parchetului General.  Astfel, in schimbul influentei asupra unor persoane din conducerea ASF, persoanele susmentionate au pretins si primit foloase necuvenite constand in indemnizatii lunare de la S.C. Carpatica Asig SA. Primirea banilor era mascata prin incheierea, cu societatile administrate de inculpati sau interpusi ai acestora, a unor contracte paguboase pentru societatea de asigurari, valoarea acestora ajungand in unele cazuri pana la 480.000 euro fara TVA. De asemenea, Dan Hosu i-a cerut unui politist din cadrul IGPR, Catalin Catarama, accesarea sistemului informatic si sa-i furnizeze  datele de identificare ale unor persoane decedate. Hosu urmarea sa incheie mai multe intelegeri patrimoniale cu urmasii persoanelor decedate cu scopul obtinerii unui procent semnificativ pentru sine din sumele ce urmau a fi acordate de catre societatile de asigurari responsabile civilmente.

author avatar
Nicole Ionescu
1.235 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger