AcasăNewsAngela Merkel, invinsa de „bilderbergii” Italiei si Spaniei

Angela Merkel, invinsa de „bilderbergii” Italiei si Spaniei

Angela Merkel pare sa accepte infrangerea in fata lui Mario Monti

Bataiosul cancelar al Germaniei a batut in retragere la summitul anticriza de la Bruxelles. Angela Merkel a fost nevoita sa permita finantarea Italiei si Spaniei, fara obligatii din partea acestora.

Angela Merkel pare sa accepte infrangerea in fata lui Mario Monti

Ziarele germane au anuntat, in majoritate, infrangerea cancelarului „de fier” la cel de-al 19-lea summit anticriza din istoria recenta a UE. Intr-adevar, Angela Merkel si-a redus mult tonul „belicos”. Daca inainte de summit, ea declara ritos ca „atat timp cat va trai”, datoriile tarilor zonei euro nu vor fi unificate  in aceeasi „cosnita” si ca in tarile cu probleme este nevoie de mai multa austeritate, in a doua zi de negocieri cancelarul a batut in retragere.  „Este cel mai bun compromis pe care il puteam obtine”,a spus Merkel, desi inainte de summit parea ca nu cunoaste cuvantul „compromis”.

Investitorii, in asteptare

In schimb, Italia (care este condusa de „bilderbergul”-premier Mario Monti) si Spania au obtinut fara obligatii de austeritate acces facil la finantare prin Mecanismul European de Stabilitate, disponibil in viitor si pentru banci. Investitorii nu au „muscat” deocamdata „nada” si, conform Huffington Post, asteapta masuri concrete pentru Spania si Italia, in maximum zece zile. In caz contrar, „rezolvarea” de la Bruxelles va fi doar o noua amanare a colapsului financiar al zonei euro.

author avatar
Arpad Dobre
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger