AcasăNewsAngela Merkel, decisa sa schimbe tratatele ca sa consolideze Europa

Angela Merkel, decisa sa schimbe tratatele ca sa consolideze Europa

Cancelarul german, Angela Merkel, incepe in forta cel de-al treilea mandat, hotarata sa lupte pentru o Europa mai fortoasa.

In aceasta lupta pentru consolidarea Europei, Merkel nu se va impiedica de vechile tratate, care au stat la baza Uniunii.

Merkel incepe in forta al treilea mandat

„Buzduganul” cancelarului

„Evolutie”, acesta  este cuvantul-cheie pe care Merkel il va fredona continuu de aici inainte, pentru a-i scoate pe colegii de guvernare europeana din capcana tratatelor imobile. „In Europa avem o situatie in care fiecare spune ca putem face sa evolueze totul, dar singurul lucru pe care nu-l putem schimba sunt tratatele. Cred ca nu vom dezvolta o Europa care sa functioneze in acest fel”, a declarat Merkel in fata propriilor parlamentari, antrenandu-se pentru guvernantii francezi, pe care ii va onora cu prima sa vizita in strainatate. Astfel, si-a aruncat „buzduganul”, stiut fiind ca Franta face parte dintre tarile ostile unei modificari a tratatelor care stabilesc arhitectura institutionala a Uniunii Europene.

Uniune bancara si cooperare militara

„Stiu ca este dificil, uneori, sa fie adoptate schimbari ale tratatelor in anumite tari, dar cine vrea mai multa Europa este necesar sa fie pregatit sa modifice legislatia anumitor competente”, a continuat ea. „Nu putem sa stam imobili intr-o lume care se misca in permanenta. Este necesar sa determinam o evolutie a tratatelor”, si-a spus Merkel „crezul”. Cancelarul si noul ministru german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, vor efectua o vizita la Paris, pentru a  pregati summitul european, in cadrul caruia vor fi discutate probleme referitoare la extindere, proiectul unei uniuni bancare si cooperare mai stransa din punct de vedere al actiunilor militare de peste hotare.

author avatar
eNational
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger