AcasăNewsAngela Merkel, convinsa ca vor fi gasite cele mai bune solutii cu...

Angela Merkel, convinsa ca vor fi gasite cele mai bune solutii cu ocazia summitului UE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si-a exprimat „convingerea” ca tarile europene vor identifica cele mai bune solutii cu ocazia Consiliului European.

„Vom gasi solutii bune. Sunt convinsa ca vom gasi solutii pentru toate problemele”, a declarat Merkel in cadrul congresului PPE desfasurat la Marsilia, recunoscand ca dezbaterile vor fi „dificile” la summitul european. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a reiterat, joi, ca doreste un acord privind disciplina bugetara la nivelul celor 27 de state membre UE, avertizand ca, daca nu se va ajunge la un consens, masurile vor fi aplicate doar in zona euro.

Seful statului francez a reamintit ca Franta si Germania sunt favorabile unui acord la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reiterand insa ca, in cazul unui esec, acordul va fi semnat doar cu cele 17 state membre ale zonei euro. „Vrem cele 27 de state, dar, daca in interiorul celor 27 va fi un blocaj, vom trece la 17”, avertizeaza Sarkozy.

Franta si Germania le vor prezenta, joi seara, celor 27 de state UE un proiect comun de revizuire a tratatelor europene care ar inaspri considerabil disciplina bugetara.eful statului francez a reamintit ca Franta si Germania sunt favorabile unui acord la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reiterand insa ca, in cazul unui esec, acordul va fi semnat doar cu cele 17 state membre ale zonei euro. „Vrem cele 27 de state, dar, daca in interiorul celor 27 va fi un blocaj, vom trece la 17”, avertizeaza Sarkozy.

De altfel, Sarkozy a apreciat ca europenii trebuie sa ajunga, vineri, la un acord privind guvernarea economica integrata, altfel s-ar putea sa nu aiba a doua sansa. „Trebuie sa decidem imediat. Cu cat amanam mai mult luarea unei decizii, cu atat va fi mai costisitor, cu atat va fi mai putin eficient; daca vineri nu vom ajunge la un acord, nu vom mai avea o noua sansa”, insista Sarkozy.

 

author avatar
Ciprian Purice
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger