AcasăNewsAngela Merkel, cea mai puternica femeie din lume

Angela Merkel, cea mai puternica femeie din lume

Angela Merkel a ocupat de cinci ori pozitia intai a topului

Pe primele trei locuri din topul celor mai puternice femei din lume, realizat de Revista Forbes, sunt politicieni: Angela Merkel, Hillary Clinton si Dilma Rousseff

Angela Merkel a ocupat de cinci ori pozitia intai a topului

Topul a fost realizat in functie de averile acestor femei, cotele de audienta, influenta si popularitatea pe care le au pe retelele de socializare.

Lady Gaga, la 26 de ani, este cea mai tanara

Cancelarul german Angela Merkel ocupa prima pozitie in topul Forbes din 2012 al celor mai puternice femei din lume, in care mai apar realizatoarea TV Oprah Winfrey, cantareata Lady Gaga, regina Elizabeth a II-a, cantareata Beyonce Knowles si actrita Angelina Jolie.

Regina Elizabeth a II-a este, la 86 de ani, cea mai in varsta

Este pentru a cincea oara in ultimii sase ani cand Angela Merkel este considerata de editorii revistei Forbes cea mai puternica femeie din lume. Cancelarul, 58 de ani, este „«doamna de fier» a Uniunii Europene si o actrita majora in criza economica din zona euro, care continua sa ameninte pietele”, afirma editorii de la Forbes.

Hillary Clinton - locul 2

Secretarul american de Stat Hillary Clinton ocupa pozitia a doua, iar Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, se afla pe locul al treilea.

Oprah Winfrey - locul 11

Topul 10 este completat, in ordine, de Melinda Gates – copresedinta a Fundatiei Bill si Melinda Gates, Jill Abramson – redactor-sef la New York Times, Sonia Gandhi – presedinta Partidului indian al Congresului, Michelle Obama – prima doamna a Statelor Unite, Christine Lagarde – director general al FMI, Janet Napolitano – secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite si Sheryl Sandberg – director operational al companiei Facebook.

Beyonce Knowles - locul 32

Din cele 100 de femei, doar 11 sunt europene. Femeile puternice lucreaza in afaceri, politica, mass-media, tehnologie, moda, showbiz sau pentru organizatii de caritate.

Jennifer Lopez - locul 38
Anna Wintour, editor Vogue - locul 51
Angelina Jolie - locul 66
author avatar
Manuela Golea
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger