AcasăNewsAngela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa, oferit de Universitatea...

Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa, oferit de Universitatea Politehnica Bucuresti!

Cancelarul german Angela Merkel a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa care i-a fost oferit de Universitatea Politehnica din Bucuresti, potrivit Romania Libera.

UPB ar fi dorit sa ofere titlul onorific de Doctor Honoris Causa al institutiei cancelarului german Angela Merkel, demersurile pe care institutia le face in acest sens fiind confirmate de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, actualmente presedinte al Senatului UPB. Andronescu a precizat ca Politehnica a adresat aceasta propunere Angelei Merkel deoarece, inainte de a fi politician, cancelarul german este specializat in fizica si chimie.

„Universitatea Politehnica a fost infiintata pe doua modele – École Polytechnique din Franta si scoala tehnica germana. Astfel incat avem o radacina germana. De asemenea, avem o facultate in care predarea este integral in limba germana, iar profesori de la universitati din Germania vin sa preda la Universitatea Politehnica”, a explicat Ecaterina Andronescu, potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Educatiei a recunoscut ca nu stie ca Angela Merkel sa fi refuzat deja nominalizarea. „Nu am aceasta informatie”, a marturisit Andronescu.

Pe de alta parte, un reprezentant al cancelarului a comunicat telefonic pentru Romania Libera, ca Angela Merkel a refuzat sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti. „Doamna Merkel primeste numeroase astfel de solicitari si nu obisnuim sa comentam motivele pentru care accepta sau refuza astfel de titluri”, a precizat acesta.

Reprezentantul guvernului german a negat si ca ar fi fost trimis vreun emisar la Universitatea Politehnica Bucuresti si a mentionat ca Angela Merkel detine deja un astfel de titlu din partea Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, fapt pe care il considera suficient in acest moment.

Foto: algerie-focus.com

author avatar
Alina Costache
708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger