AcasăNewsAngela Merkel: 2013 va fi mai rau ca 2012

Angela Merkel: 2013 va fi mai rau ca 2012

Angela Merkel cere multa rabdare din partea conationalilor sai

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat in mesajul sau de Anul Nou ca 2013 va fi, cel putin pentru germani – asadar si pentru restul lumii – un an foarte dificil.

Angela Merkel cere multa rabdare din partea conationalilor sai

Mesajul, pregatit pentru difuzare in seara de Revelion, este prea putin linistitor pentru liderii din toate statele membre UE, fie ca se afla sau nu in zona euro. „Mediul economic nu va fi mai usor, ci mai dificil, anul viitor”, a avertizat Merkel, iar pentru ca „hapul amar” sa poata fi inghitit, ea a mentionat, in stil tipic german, ca greutatile nu trebuie sa-i descurajeze pe germani, ci sa-i stimuleze.

Cancelarul a atras atentia ca, desi s-au facut pasi de iesire din recesiune, criza nu a trecut, iar efectele se vor simti si anul viitor, fiind necesare in acest sens noi eforturi din partea statelor zonei euro, dar si a celorlalte state membre UE. „Reformele pe care le-am decis incep sa produca efecte. Dar avem, in continuare, nevoie de multa rabdare. Criza este inca departe sa fie depasita”, a concluzionat Merkel. Cancelarul stie ce spune, deoarece mai toti analistii economici, dar si expertii bancii centrale a Germaniei prevad o scadere a PIB-ului in ultimul trimestru al acestui an, precum si o stagnare a economiei germane in 2013, iar acestea sunt datele considerate optimiste.

author avatar
Arpad Dobre
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger