AcasăAngela Gheorghiu i-a innebunit pe americani cu muzica romaneasca

Angela Gheorghiu i-a innebunit pe americani cu muzica romaneasca

Angela Gheorghiu i-a cucerit pe americani cu muzica lui George Enescu si a lui Tiberiu Brediceanu. foto: LA Times

Soprana Angela Gheorghiu le-a aratat fanilor ei din Los Angeles cat de frumoasa este muzica romaneasca, in cadrul unui concert de exceptie sustinut la Broad Stage, in Santa Monica.

Angela Gheorghiu i-a cucerit pe americani cu muzica lui George Enescu si a lui Tiberiu Brediceanu. foto: LA Times

Admiratorii americani ai sopranei Angela Gheorghiu au avut parte, duminica seara, de o intalnire cu totul speciala cu preferata lor. Artista a sustinut un concert la Broad Stage in Santa Monica, alaturi de pianistul Jeffrey Cohen. Dupa ce, in prima parte a spectacolului, a entuziasmat cu bijuterii muzicale compuse de Rameau, Bizet ori Fauré, in cea de-a doua parte, Angela le-a servit americanilor o veritabila lectie de muzica romaneasca.

Hotarata sa le arate tuturor ce comori s-au creat in tara ei natala, artista le-a cantat spectatorilor uimiti nu mai putin de 12 piese compuse de  George Enescu, Sabin Dragoi , Gheorghe Dima, Martian Negrea, Tiberiu Brediceanu ori Eduard Caudella. “Cantecele lui Brediceanu au fost cele mai frumoase. Cred ca «Cine m-aude cantand» o defineste cel mai bine pe Gheorghiu: incantatoare, visatoare, captivanta, surprinzatoare”,  a comentat un critic muzical de la LA Times, care a remarcat si ca, la un moment dat, soprana aproape ca nu mai avea loc pe scena din pricina buchetelor pe care i le adusesera spectatorii.

[youtube]MeZ4huWWzl8[/youtube]

author avatar
Alina Creanga
604 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger