AcasăNewsAngajatorii avertizeaza: Criza din Romania se va adanci in 2013

Angajatorii avertizeaza: Criza din Romania se va adanci in 2013

Numerosi angajatori din Romania avertizeaza ca anul viitor isi vor „ingheta” activitatea la nivelul actual sau chiar o vor reduce, fiind obligati sa recurga la concedieri. Criza din Romania se va adanci in principal din cauza recesiunii din zona euro.

Cele mai multe angajari se vor face in comertul cu produse alimentare

Un studiu realizat de Manpower Group Romania in randul a peste 630 de angajatori releva ca majoritatea patronilor se teme de ce va aduce anul 2013 in plan economico-financiar. Conform studiului, adancirea crizei datoriilor din Europa va avea in continuare impact asupra  zonei de business din Romania, iar acest lucru s-ar putea transforma intr-o incetinire prelungita a dezvoltarii economice. In consecinta, multi dintre patronii intervievati prevad o scadere a numarului de angajati in ultimul trimestru al anului. Pe de alta parte, nici planurile de angajare nu sunt imbucuratoare, deoarece estimarile sunt in scadere fata de cele avansate in urma cu trei luni.

Previziuni

Previziunea neta de angajare pentru primul trimestru din 2013 este de 3%, avand in vedere ca 17% dintre angajatori spun ca vor creste numarul de angajati in urmatoarele trei luni, aproximativ 14% cred ca isi vor reduce numarul de angajati si 67% sustin ca isi vor mentine volumul de personal la nivelul actual.

Cine si unde mai angajeaza

Printre patronii care au anuntat ca ar putea face angajari in primul trimestru al anului viitor se numara cei care activeaza in comert si in industria prelucratoare. Cat priveste regiunile in care se vor efectua cele mai multe angajari, studiul Manpower arata ca sansele cele mai multe sunt oferite in orasele din sudul si nord-estul tarii.

author avatar
Arpad Dobre
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger