AcasăNewsAngajatii unei primarii din Vaslui, cercetati pentru delapidare dupa ce au sustras...

Angajatii unei primarii din Vaslui, cercetati pentru delapidare dupa ce au sustras banii din incasarile institutiei

O angajata a Primariei orasului Negresti si un fost angajat al institutiei, sunt cercetati de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui pentru delapidare acestia fiind suspectati ca au sustras bani din incasarile primariei.

„Exista suspiciunea ca doi angajati ai Primariei orasului Negresti ar fi sustras bani din incasarile efectuate in calitate de referent, respectiv inspector fiscal. Practic, este vorba despre incasarile din taxe si impozite locale, prejudiciul in acest caz urmand a fi stabilit dupa efectuarea unei expertize contabile”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, Mihaela Straub, citat de romaniatv.net.

Vasile Voicu, primarul de Negresti, a declarat ca un control al Curtii de Conturi, efectuat anul trecut la institutie, a scos la iveala o paguba de aproximativ 700.000 de lei in bugetul local. Se pare ca cei doi angajati ai primariei foloseau chitantiere false cand incasau banii de la populatie, sustragand ani la rand banii pe care cetatenii ii plateau pentru taxe si impozite locale.

„Prejudiciul a fost facut in decursul mai multor ani, iar pentru mine este greu de acceptat faptul ca nimeni din fosta conducere a primariei nu si-a dat seama de ceea ce intampla”, a declarat primarul orasului Negresti, Vasile Voicu.

Daca se va dovedi vinovatia celor doi, acestia risca sa petreaca intre 2 si 7 ani dupa gratii.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger